Znanje sprovode u praksi

Doboj: Visoka medicinska škola zdravstva obrazovala petu generaciju studenata

  • Izvor: ATV
  • 29.04.2022. 18:57

Maja Šarenac, sa prosjekom, 9,8 student je generacije na Visokoj medicinskoj školi zdravstva u Doboju. Jedan je od 35 studenata u četvrtoj i petoj generaciji koji su završili prvi ciklus studija i dobili diplome.

"Ja već radim u zdravstvu 18 godina i ovo mi je usavršavanje. Nadam se da bih sa ovom diplomom mogla i nešto više postići", priča Maja Šarenac. 

"Bilo je zahtjevno, ali kada se redovno uči, sve se stigne. Stekli smo odgovarajuća znanja i nadam se da smo spremni", kaže Ivana Marinković. 

Sve ono što su naučili sada će primjeniti u praksi. Za posao, kažu, nema krize jer je riječ o izuzetno tražneim kadrovima na tržištu rada. 

"Možemo reći da je ova visoka škola pogodila omjer potreba tržista i obrazovanja koje trzište traži. Zadovoljan sam uslovima i prostorijama koje sam skoro obišao", ističe Enes Haušić, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta.

Na ovoj Visokoj medicinskoj školi zdravstva trenutno studira 150 studenata. Imali su ih ukupno oko 300. Studenti mogu da biraju jedan od sedam programa akademskih i strukovnih studija. 

Ovo je jedna od najmlađih i rijetkih visokoškolskih ustanova u Srpskoj. Osnovana je u Doboju 2015. godine i obrazuje kadar iz oblasti zdravstva.