Aktivista Fondacije "Srpska kuća"

Đogićeva poručila: Biće još srpskih kuća, nema te sile koja može zabraniti humanu misiju

  • Izvor: SRNA
  • 24.03.2024. 14:26

Aktivista Fondacije "Srpska kuća" iz Nevesinja Nataša Đogić izjavila je Srni će, uprkos zatvaranju računa, ova fondacija nastaviti da djeluje još jače i još uspješnije, naglasivši da ih Amerika neće spriječiti u njihovoj humanoj misiji.

"Zatvaranje računa ovoj fondaciji je neljudski i nehuman potez i klasično iživljavanje nad nevinim ljudima. Nije Amerika nikada pokorila srpski narod, pa neće ni sada zabraniti humanitarni rad svojim ucjenama, pritiscima i sankcijama, bez obzira na to kolika su sila. Mi Srbi smo jak i ponosan narod, izdržali smo i gore, izdržaćemo i ovo", poručila je Đogićeva.

U tom kontekstu ona je podsjetila i na riječi kneza Lazara: "Nije važno kakva sila nas napada, već koliku svetinju branimo", ističući da su za srpski narod porodica i Republika Srpska najveće svetinje i vrijednosti.

Gorica Dodik: Naći ćemo način da i dalje pomažemo, a vi se radujte zlu čiji su SAD rasadnik

Gorica Dodik: Naći ćemo način da i dalje pomažemo, a vi se radujte zlu čiji su SAD rasadnik

Đogićeva je navela primjer sedmočlane porodice Gambelić iz Nevesinja, koju krasi ljubav i zajedništvo, a koja je u septembru 2022. godine uz pomoć humanista i aktivista okupljenih u plemenitom i humanom projektu "Srpska kuća" dobila na dar krov nad glavom - potpuno opremljenu kuću površine više od 70 metara kvadratnih, vrijednosti 100.000 KM.

"Bračni par Gambelić i njihovih pet maloljetnih sinova živjeli su u tridesetak kvadrata. Kada smo im uručili ključeve nove kuće njihova sreća i osmijeh na licima su bili naša najveća nagrada i podstrek da nastavimo sa radom", istakla je Đogićeva.

Prema njenim riječima, ovaj projekat je podržala cijela Istočna Hercegovina i Republika Srpska.

"U ovom naselju ima 14 muških glava, to je nasilje sinova, i ima još porodica kojima trebamo napraviti kuće. Svi se radujemo tome, i mještani i opština, koja je za izgradnju kuće porodici Gambelić finansirala temelje i podrum. Zatvaranjem računa ti 'humani' Amerikanci su zabranili humanitarni rad, pokušali su da nas spriječe da pomažemo višečlanim porodicama, ali neće uspjeti. Naći ćemo mi način da i dalje radimo. Imamo volje, želje i energije i posvećeni smo da radimo ono što je dobro i humano. Dovoljno je da se sjetimo samo sreće tih porodica i dječijih osmijeha i spremni smo da idemo dalje, jače i snažnije. To nam daje samo veću snagu i želju", istakla je Đogićeva.

Dakić o zatvaranju računa

Dakić o zatvaranju računa "Srpskoj kući“: Pronaći će način da djeluju još uspješnije

Ona je rekla da, uprkos ovom nasilju koje vrše Amerikanci nad Fondacijom "Srpska kuća", može samo jedno poručiti: "Biće još srpskih kuća, jer mi ćemo naći način da usrećimo višečlane porodice širom Republike Srpske koje nisu u mogućnosti da obezbijede sebi krov nad glavom".

Osnivač Fondacije "Srpska kuća" Gorica Dodik saopštila je juče da je banka zatvorila račun ove fondacije zbog sankcija koje su uvedene onima koji neće da budu podanici i marionete Majklu Marfiju.

Dodikova je podsjetila da su sankcije uvedene i njoj zbog podrške ocu, predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, i poručila da će naći način da i dalje pomažu onima kojima je to potrebno. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina