Активиста Фондације "Српска кућа"

Ђогићева поручила: Биће још српских кућа, нема те силе која може забранити хуману мисију

  • Извор: СРНА
  • 24.03.2024. 14:26

Активиста Фондације "Српска кућа" из Невесиња Наташа Ђогић изјавила је Срни ће, упркос затварању рачуна, ова фондација наставити да дјелује још јаче и још успјешније, нагласивши да их Америка неће спријечити у њиховој хуманој мисији.

"Затварање рачуна овој фондацији је нељудски и нехуман потез и класично иживљавање над невиним људима. Није Америка никада покорила српски народ, па неће ни сада забранити хуманитарни рад својим уцјенама, притисцима и санкцијама, без обзира на то колика су сила. Ми Срби смо јак и поносан народ, издржали смо и горе, издржаћемо и ово", поручила је Ђогићева.

У том контексту она је подсјетила и на ријечи кнеза Лазара: "Није важно каква сила нас напада, већ колику светињу бранимо", истичући да су за српски народ породица и Република Српска највеће светиње и вриједности.

Горица Додик: Наћи ћемо начин да и даље помажемо, а ви се радујте злу чији су САД расадник

Горица Додик: Наћи ћемо начин да и даље помажемо, а ви се радујте злу чији су САД расадник

Ђогићева је навела примјер седмочлане породице Гамбелић из Невесиња, коју краси љубав и заједништво, а која је у септембру 2022. године уз помоћ хуманиста и активиста окупљених у племенитом и хуманом пројекту "Српска кућа" добила на дар кров над главом - потпуно опремљену кућу површине више од 70 метара квадратних, вриједности 100.000 КМ.

"Брачни пар Гамбелић и њихових пет малољетних синова живјели су у тридесетак квадрата. Када смо им уручили кључеве нове куће њихова срећа и осмијех на лицима су били наша највећа награда и подстрек да наставимо са радом", истакла је Ђогићева.

Према њеним ријечима, овај пројекат је подржала цијела Источна Херцеговина и Република Српска.

"У овом насељу има 14 мушких глава, то је насиље синова, и има још породица којима требамо направити куће. Сви се радујемо томе, и мјештани и општина, која је за изградњу куће породици Гамбелић финансирала темеље и подрум. Затварањем рачуна ти 'хумани' Американци су забранили хуманитарни рад, покушали су да нас спријече да помажемо вишечланим породицама, али неће успјети. Наћи ћемо ми начин да и даље радимо. Имамо воље, жеље и енергије и посвећени смо да радимо оно што је добро и хумано. Довољно је да се сјетимо само среће тих породица и дјечијих осмијеха и спремни смо да идемо даље, јаче и снажније. То нам даје само већу снагу и жељу", истакла је Ђогићева.

Дакић о затварању рачуна

Дакић о затварању рачуна "Српској кући“: Пронаћи ће начин да дјелују још успјешније

Она је рекла да, упркос овом насиљу које врше Американци над Фондацијом "Српска кућа", може само једно поручити: "Биће још српских кућа, јер ми ћемо наћи начин да усрећимо вишечлане породице широм Републике Српске које нису у могућности да обезбиједе себи кров над главом".

Оснивач Фондације "Српска кућа" Горица Додик саопштила је јуче да је банка затворила рачун ове фондације због санкција које су уведене онима који неће да буду поданици и марионете Мајклу Марфију.

Додикова је подсјетила да су санкције уведене и њој због подршке оцу, предсједнику Републике Српске Милораду Додику, и поручила да ће наћи начин да и даље помажу онима којима је то потребно. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)