Угашени рачуни

Фондација ‘Српска кућа’: Незапамћен притисак на хуманитарни рад, настављамо даље још јаче

  • Извор: АТВ
  • 25.03.2024. 16:05

Рачуни Фондације „Српска кућа“ у домаћим банкама угашени су усљед незапамћених притисака САД-а и овим, до сада незапамћеним ударом на хуманитарни рад, на будућност дјеце и породица широм Републике Српске, а посебно – на оне који препознају, желе и вриједно раде на томе да помогну што већем броју породица у Републици Српској, саопштила је оснивач и предсједник Управног одбора ‘Српске кућа’, Горица Додик.

У наставку преносимо саопштење Фондације „Српска кућа“:

Овакав потез је ништа мање него одраз обичног кукавичлука, који нас неће уплашити, већ напротив – додатно мотивисати и ојачати да наше активности наставимо и да помогнемо што већем броју породица, а како би наша дјеца имала сигурну будућност.

Овакав притисак и напад на једну хуманитарну организацију, ма ко је водио, чин је нељудскости и агресије, поготово када узмемо у обзир огромне резултате које је Фондација кроз свој пројекат 'Српска кућа – наш залог за будућност' урадила за само двије године постојања, уз помоћ хуманих људи и цијеле заједнице – три изграђене и комплетно опремљене куће за вишечлане, социјално угрожене породице, док су двије куће тренутно у изградњи. Племенит циљ Горице Додик није и никада неће бити предмет било каквих политичких конотација, док су и њене личне санкције, због вјеровали или не, ‘подршке њеном оцу’, само наставак напада на Републику Српску и све њене грађане.

“Kад помислим да нас ништа не може изненадити, САД-у и Марфију смета чак и хуманитарни рад, и то само зато што сам ја, својим именом и презименом, поносно, дио једне приче која је већ обезбиједила куће за три породице, док су за двије породице тренутно у изградњи. Њима смета апсолутно све што подразумијева презиме Додик, без обзира на то о чему се ради - без доказа, оправданих разлога или било чега смисленог. Фондација Српска кућа окупља сјајне људе који свакодневно раде на бројним пројектима како би што више породица, у што краћем временском периоду, уселило у своје нове домове. Уз пуно разумијевање за проблеме у којима су се нашле банке из Републике Српске и то само зато што је неко одлучио да пријети, захтјева и инсистира - ово је доказ шта покушавају да ураде и да неће презати од било чега. Сва неутрошена средства са рачуна смо вратили донаторима, којима се и овом приликом од срца захваљујем на подршци. Настављамо даље, још поносније и пркосније и борићемо се са свим препрекама које су пред нама и наћи ћемо начин да помажемо онима којима је помоћ потребна и наставићемо да се радујемо свим осмјесима и здравим породицама које су будућност Републике Српске”, каже Горица Додик, оснивач Фондације ‘Српска кућа’.

Уз пројекте изградње кућа, Фондација је оставила траг у Бањалуци и Лакташима и кроз друге активности, у којима смо показали да се боримо и залажемо и за пронаталитетну политику, здрав и перспективан живот наше дјеце, њихову сигурност, поштовање њихових права и слобода, очување породице, као и подизање свијести о важности хуманитарног рада.

Поносно поручујемо да нас ништа неће спријечити да наставимо путем којим смо кренули, што због обећања које смо дали породицама широм Републике Српске, што због чињенице да хуманитарни рад не може санкционисати баш нико. Разумијемо да су они који су нас санкционисали и који нас непрестано притишћу навикли да руше. Ми смо ипак навикли да градимо. И због тога ћемо се борити да мисија и визија ‘Српске куће’ настави да расте, још више.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)