Ugrožavanje bezbjednosti na putu

Alkohol, droga i brza vožnja kumuju saobraćajnim nesrećama

  • Izvor: ATV
  • 15.03.2023. 19:57

Brza i nesavjesna vožnja, alkohol, droga i želja za adrenalinom najveći su neprijatelji vozača. Svaki put kada sjednete u automobil za volan, jeste li svjesni da u tome trenutku preuzimate dodatnu odgovornost za vlastiti, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju?

Rampa kao da ne postoji: Život na kocki

Saobraćajnu signalizaciju na prelazu “Incel“ u Banjaluci prije nekoliko dana nije poštovao nijedan učesnik u saobraćaju koji se u tom trenutku našao ispred prelaza. Kako se vidi na video snimku koji je objavljen na zvaničnoj Facebook stranici Željeznica Republike Srpske, preko prelaza, uprkos uključenoj signalizaciji, prešao je prvo biciklista, a potom i vozač kombija i pješak.

Tokom vikenda sankcionisana 744 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizovalo je u periodu od 23. do 25. decembra 2022. godine pojačane aktivnosti iz oblasti bezbjednost saobraćaja u okviru kojih je 744 vozača sankcionisano zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu ili odbijanja da se podvrgne testiranju na prisustvo alkohola u organizmu, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Opasna vožnja na Manjači, vozač "leluja" cestom

Brza i nesavjesna vožnja, alkohol, droga i želja za adrenalinom, najveći su neprijatelji vozača.

Nesavjesna vožnja na autoputu Gradiška-Banjaluka: Vozio u suprotnom smjeru

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kojem se vidi kako vozač automobilom upravlja u suprotnom smjeru na autoputu Gradiška – Banjaluka.Vozi u kontra smjeru i ne obazire se na automobile koji mu idu u susret  Nesvakidašnji snimak pojavio se na društvenim mrežama na kome se vidi kako vozač vozi u suprotnom smjeru.

Samo u BiH! Kontejner zavezao za automobil

Na ulicama u BiH svašta se može vidjeti.

Nevjerovatan snimak: Pijan krivudao cestom, drugi vozač ga upozoravao

Na području Cazina snimljen je jedan bahati vozač pežoa koji je svojom vožnjom ugrozio kako sebe tako i ostale učesnike u saobraćaju.

Pronađen vozač koji je pobjegao nakon udesa

Policija je u Gacku danas pronašla vozača čiji su inicijali D.B., osumnjičenog da je pobjegao sa lica mjesta nakon što je učestvovao u saobraćajnoj nezgoda u kojoj je pričinjena materijalna šteta.

Maloljetnik povrijedio kičmu prilikom pada sa kavasakija, prebačen na UKC Srpske

Maloljetna osoba povrijedila je kičmu je juče kada je motorom kavasaki sletjela sa puta i hospitalizovana je na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Pogledajte tešku nesreću u Visokom: Vozača forda spasio airbag

Još jedna saobraćajna nesreća desila se 5.3.2023. godine na lokalitetu grada Visoko – Buci.

Ukrao audi, bježao od policije pa uhapšen

S.A. iz Tuzle uhapšen je nakon što je ukrao automobil audi A3 te pokušao pobjeći policiji, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.




  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.