Ugrožavanje bezbjednosti na putu

Alkohol, droga i brza vožnja kumuju saobraćajnim nesrećama

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2023. 19:57

Brza i nesavjesna vožnja, alkohol, droga i želja za adrenalinom najveći su neprijatelji vozača. Svaki put kada sjednete u automobil za volan, jeste li svjesni da u tome trenutku preuzimate dodatnu odgovornost za vlastiti, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju?

Rampa kao da ne postoji: Život na kocki

Saobraćajnu signalizaciju na prelazu “Incel“ u Banjaluci prije nekoliko dana nije poštovao nijedan učesnik u saobraćaju koji se u tom trenutku našao ispred prelaza. Kako se vidi na video snimku koji je objavljen na zvaničnoj Facebook stranici Željeznica Republike Srpske, preko prelaza, uprkos uključenoj signalizaciji, prešao je prvo biciklista, a potom i vozač kombija i pješak.

Tokom vikenda sankcionisana 744 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizovalo je u periodu od 23. do 25. decembra 2022. godine pojačane aktivnosti iz oblasti bezbjednost saobraćaja u okviru kojih je 744 vozača sankcionisano zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu ili odbijanja da se podvrgne testiranju na prisustvo alkohola u organizmu, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Opasna vožnja na Manjači, vozač "leluja" cestom

Brza i nesavjesna vožnja, alkohol, droga i želja za adrenalinom, najveći su neprijatelji vozača.

Nesavjesna vožnja na autoputu Gradiška-Banjaluka: Vozio u suprotnom smjeru

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kojem se vidi kako vozač automobilom upravlja u suprotnom smjeru na autoputu Gradiška – Banjaluka.Vozi u kontra smjeru i ne obazire se na automobile koji mu idu u susret  Nesvakidašnji snimak pojavio se na društvenim mrežama na kome se vidi kako vozač vozi u suprotnom smjeru.

Samo u BiH! Kontejner zavezao za automobil

Na ulicama u BiH svašta se može vidjeti.

Nevjerovatan snimak: Pijan krivudao cestom, drugi vozač ga upozoravao

Na području Cazina snimljen je jedan bahati vozač pežoa koji je svojom vožnjom ugrozio kako sebe tako i ostale učesnike u saobraćaju.

Pronađen vozač koji je pobjegao nakon udesa

Policija je u Gacku danas pronašla vozača čiji su inicijali D.B., osumnjičenog da je pobjegao sa lica mjesta nakon što je učestvovao u saobraćajnoj nezgoda u kojoj je pričinjena materijalna šteta.

Maloljetnik povrijedio kičmu prilikom pada sa kavasakija, prebačen na UKC Srpske

Maloljetna osoba povrijedila je kičmu je juče kada je motorom kavasaki sletjela sa puta i hospitalizovana je na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Pogledajte tešku nesreću u Visokom: Vozača forda spasio airbag

Još jedna saobraćajna nesreća desila se 5.3.2023. godine na lokalitetu grada Visoko – Buci.

Ukrao audi, bježao od policije pa uhapšen

S.A. iz Tuzle uhapšen je nakon što je ukrao automobil audi A3 te pokušao pobjeći policiji, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.




Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина