Izvršni direktor Elektroprenosa BiH

Žepinić: Kvarovi na dalekovodima sanirani, nemoguće da se ponovi

  • Izvor: RTRS
  • 07.02.2023. 10:14

Oba kvara na dalekovodima Jajce prema HE Bočac i Prijedor 2 - Sanski Most su brzo sanirana i ovako nešto kao što se desilo juče gotovo je nemoguće da se ponovi, istakao je Cvjetko Žepinić, izvršni direktor Elektroprenosa BiH.

"Prekid u isporuci električne energije je trajao 30-45 minuta, zavisno od područja gdje je je kvar nastao. Splet okolnosti da se desi kvar na dva različita mjesta, i sigurno da će se ovako nešto teško ponoviti, građani nemaju razloga za paniku. Oba kvara su sanirana“, dodao je  Žepinić.

Bez struje su juče, na kratko bili Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Kneževo, Kotor Varoš, Novi Grad, Kozarska Dubica, Ribnik, Teslić, Laktaši, Prnjavor, Čelinac, Mrkonjić Grad i Sanski Most u Federaciji BiH.

Žepinić je pojasnio kako se i najveći grad Srpske Banjaluka snabdijeva električnom energijom.

"Banjaluka se snabdjeva iz više pravaca, tačnije 10. Glavni pravac ide iz Stanara - Tuzle i Ugljevika, potom čvorište iz Prijedora, pa Bočac - Јajce. Ovako nešto nije se desilo u posljednjih 20 godina u BiH, i sigurno da je gotovo nemoguće zamisliti nešto slično“, dodao je Žepinić.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)