Izvršni direktor Elektroprenosa BiH

Žepinić: Kvarovi na dalekovodima sanirani, nemoguće da se ponovi

  • Извор: РТРС
  • 07.02.2023. 10:14

Oba kvara na dalekovodima Јajce prema HE Bočac i Prijedor 2 - Sanski Most su brzo sanirana i ovako nešto kao što se desilo juče gotovo je nemoguće da se ponovi, istakao je Cvjetko Žepinić, izvršni direktor Elektroprenosa BiH.

"Prekid u isporuci električne energije je trajao 30-45 minuta, zavisno od područja gdje je je kvar nastao. Splet okolnosti da se desi kvar na dva različita mjesta, i sigurno da će se ovako nešto teško ponoviti, građani nemaju razloga za paniku. Oba kvara su sanirana“, dodao je  Žepinić.

Bez struje su juče, na kratko bili Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Kneževo, Kotor Varoš, Novi Grad, Kozarska Dubica, Ribnik, Teslić, Laktaši, Prnjavor, Čelinac, Mrkonjić Grad i Sanski Most u Federaciji BiH.

Žepinić je pojasnio kako se i najveći grad Srpske Banjaluka snabdijeva električnom energijom.

"Banjaluka se snabdjeva iz više pravaca, tačnije 10. Glavni pravac ide iz Stanara - Tuzle i Ugljevika, potom čvorište iz Prijedora, pa Bočac - Јajce. Ovako nešto nije se desilo u posljednjih 20 godina u BiH, i sigurno da je gotovo nemoguće zamisliti nešto slično“, dodao je Žepinić.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм