Resorni ministar

Đokić: Еnergetska politika usmjerena na gasifikaciju

  • Izvor: ATV
  • 25.11.2023. 18:27

Resorni ministar Petar Đokić rekao je da je energetska politika Republike Srpske usmjerena na gasifikaciju Srpske i nastaviće reformu gasnog sektora, nakon što je sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom danas u Istočnom Sarajevu pustio u rad rekonstruisanu i gasifikovanu kotlovnicu preduzeća "Toplana-INS".

"Uvjeren sam da je gas energent budućnosti i da treba da se povežemo na gasne sisteme u regionu kako bismo osigurali dovoljne količine gasa za buduća vremena", rekao je Đokić. 

Dodik i Đokić pustili u rad rekonstruisanu i gasifikovanu kotlovnicu preduzeća

Dodik i Đokić pustili u rad rekonstruisanu i gasifikovanu kotlovnicu preduzeća "Toplana-INS"

On je ocijenio značajnim to što su projektom restrukturisanja "Sarajevo-gasa" stvoreni preduslovi da se realizuje ovaj projekat.

Đokić je istakao da će Republika Srpska imati sigurnu budućnost koja će biti obilježena upotrebom gasa u mnogo većoj količini nego što je trenutno i da treba nastaviti saradnju sa onima koji taj gas mogu da dostave u BiH po najpovoljnijim uslovima.

On je naglasio da je gas energent koji treba da se koristi za zagrijavanje stambenih i poslovnih prostora, te podsjetio na povoljno snabdijevanje gasom Srpske iz Rusije, zahvaljujući naporima predsjednika Republike Milorada Dodika i njegovih saradnika, dok se u Federaciji BiH suprotstavljaju ideji te saradnje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)