Ресорни министар

Ђокић: Енергетска политика усмјерена на гасификацију

  • Извор: АТВ
  • 25.11.2023. 18:27

Ресорни министар Петар Ђокић рекао је да је енергетска политика Републике Српске усмјерена на гасификацију Српске и наставиће реформу гасног сектора, након што је са предсједником Српске Милорадом Додиком данас у Источном Сарајеву пустио у рад реконструисану и гасификовану котловницу предузећа "Топлана-ИНС".

"Увјерен сам да је гас енергент будућности и да треба да се повежемо на гасне системе у региону како бисмо осигурали довољне количине гаса за будућа времена", рекао је Ђокић. 

Додик и Ђокић пустили у рад реконструисану и гасификовану котловницу предузећа

Додик и Ђокић пустили у рад реконструисану и гасификовану котловницу предузећа "Топлана-ИНС"

Он је оцијенио значајним то што су пројектом реструктурисања "Сарајево-гаса" створени предуслови да се реализује овај пројекат.

Ђокић је истакао да ће Република Српска имати сигурну будућност која ће бити обиљежена употребом гаса у много већој количини него што је тренутно и да треба наставити сарадњу са онима који тај гас могу да доставе у БиХ по најповољнијим условима.

Он је нагласио да је гас енергент који треба да се користи за загријавање стамбених и пословних простора, те подсјетио на повољно снабдијевање гасом Српске из Русије, захваљујући напорима предсједника Републике Милорада Додика и његових сарадника, док се у Федерацији БиХ супротстављају идеји те сарадње.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: