Srpska povoljna za ulaganje

Geostrateški položaj i poreska politika adut u rukama

  • Izvor: ATV
  • 18.09.2023. 19:18

Geostrateška pozicija, nema sankcija, poreska politika - sve to je u Republici Srpskoj pogodno za priliv stranih ulaganja. Biće to investitorima predstavljeno i na “Invest forumu”. Stižu u Banjaluku predstavnici 70 kompanija iz 22. države. Za Republiku Srpsku se čulo u svijetu i to je naš uspjeh, poruka je iz Investiciono-razvojne banke.

Kažu, domaći privrednici će na Forumu dobiti priliku da razgovaraju s potencijalnim partnerima.

"Događaj je jasna potvrda otvorenosti Republike Srpske, atraktivnosti i jasan pokazatelj da u Republici Srpskoj imamo šta da ponudimo i da imamo potencijale koji su značajni za najveće kompanije", kaže v.d. direktora IRB-a Dražen Vrhovac.

Da je forum efikasan način da se promoviše ovaj region, poručuju iz Еvropskog udruženja javnih banaka, koje okuplja 30 banaka iz Еvropske unije i pridruženih članica. Kažu, ovo je dobra prilika za predstavnike kompanija iz više od 20 zemalja da ostvare saradnju, ali i pokrenu nova ulaganja.

U Crnoj Gori na takmičenju leže već 30 dana

U Crnoj Gori na takmičenju leže već 30 dana

"Gospodin Vrhovac je odradio odličan posao. Dovodite potencijalne investitore iz cijelog svijeta. Glavni cilj je promocija direktnih investicija i rado ćemo podijeliti iskustva. IRB je jedina članica Еvropskog udruženja javnih banaka iz BiH. Važno je znati koji su to danas izazovi i prilike kada je riječ o finansijskom tržištu. Predstavljamo platformu za saradnju na brojnim pitanjima. IRB je naš važan član i uključen je u brojne radne grupe. Zadovoljni smo s tim što je Еvropska unija prepoznala da je bankarski sistem u Republici Srpskoj ekvivalentan onom u ЕU", kaže generalni sekretar Еvropskog udruženja javnih banaka Marsel Roj.

Dom zdravlja Banjaluka dobio direktora, besplatni prevoz za višečlane porodice

Dom zdravlja Banjaluka dobio direktora, besplatni prevoz za višečlane porodice

Prvi Invest forum privukao je veliku pažnju. Prijavilo se oko 400 privrednika širom svijeta. Organizuju ga Investiciono – razvojna banka i Vlada Republike Srpske pod nazivom “Iskoristi priliku - investiraj u Srpsku.”

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: