Српска повољна за улагање

Геостратешки положај и пореска политика адут у рукама

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2023. 19:18

Геостратешка позиција, нема санкција, пореска политика - све то је у Републици Српској погодно за прилив страних улагања. Биће то инвеститорима представљено и на “Инвест форуму”. Стижу у Бањалуку представници 70 компанија из 22. државе. За Републику Српску се чуло у свијету и то је наш успјех, порука је из Инвестиционо-развојне банке.

Кажу, домаћи привредници ће на Форуму добити прилику да разговарају с потенцијалним партнерима.

"Догађај је јасна потврда отворености Републике Српске, атрактивности и јасан показатељ да у Републици Српској имамо шта да понудимо и да имамо потенцијале који су значајни за највеће компаније", каже в.д. директора ИРБ-а Дражен Врховац.

Да је форум ефикасан начин да се промовише овај регион, поручују из Европског удружења јавних банака, које окупља 30 банака из Европске уније и придружених чланица. Кажу, ово је добра прилика за представнике компанија из више од 20 земаља да остваре сарадњу, али и покрену нова улагања.

У Црној Гори на такмичењу леже већ 30 дана

У Црној Гори на такмичењу леже већ 30 дана

"Господин Врховац је одрадио одличан посао. Доводите потенцијалне инвеститоре из цијелог свијета. Главни циљ је промоција директних инвестиција и радо ћемо подијелити искуства. ИРБ је једина чланица Европског удружења јавних банака из БиХ. Важно је знати који су то данас изазови и прилике када је ријеч о финансијском тржишту. Представљамо платформу за сарадњу на бројним питањима. ИРБ је наш важан члан и укључен је у бројне радне групе. Задовољни смо с тим што је Европска унија препознала да је банкарски систем у Републици Српској еквивалентан оном у ЕУ", каже генерални секретар Европског удружења јавних банака Марсел Рој.

Дом здравља Бањалука добио директора, бесплатни превоз за вишечлане породице

Дом здравља Бањалука добио директора, бесплатни превоз за вишечлане породице

Први Инвест форум привукао је велику пажњу. Пријавило се око 400 привредника широм свијета. Организују га Инвестиционо – развојна банка и Влада Републике Српске под називом “Искористи прилику - инвестирај у Српску.”

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!