Na Savi

Hrvatska gradi prelaz kod Gradiške

  • Izvor: Nezavisne
  • 29.08.2022. 08:21

Hrvatska je počela graditi granični prelaz na svojoj strani prilaza novom mostu na Savi kod Gradiške i negira da se odugovlači s izgradnjom tog objekta, bez kojeg je nemoguće otvoriti novi most preko njega i povezati Banjaluku s auto-putem Zagreb – Beograd.

Prema pisanju Nezavisnih novina, potvrđeno je da je izgradnja prelaza počela i da će prelaz biti završen do početka 2024. godine.

Time je najavljen završetak saobraćajnice od mosta do spoja ka auto-putu, koju trenutno gradi laktaško preduzeće "Integral inženjering".

“Prethodno su riješeni i svi imovinsko-pravni odnosi za nekretnine na kojima se izvodi zahvat u prostoru. Ministarstvo građevinarstva i prostornog uređenja izdalo je i lokacijsku dozvolu za građenje objekata visokogradnje za rad graničnih službi, koji će biti smješteni na predmetnom platou koji se upravo gradi”, rečeno je Nezavisnim novinama u Ministarstvu finansija Hrvatske, koje je odgovorno za izgradnju novog graničnog prelaza.

Nezavisne nezvanično saznaju u čemu bi mogao nastati problem ako ne dođe do kategorizacije graničnog prelaza Gradiška.

"Problem je u tome što hrvatska strana ne može raspisati tender za nabavku opreme na prelazu ako ne zna koju kategorizaciju će prelaz imati. Zato je potrebno da radna grupa u kojoj su obje strane postigne dogovor koju će kategorizaciju imati već izgrađeni granični prelaz na bh. strani. Na osnovu te kategorizacije, Hrvatska će moći raspisati tender i prelaz prilagoditi potrebnoj kategorizaciji", objašnjeno je.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program