Riječ struke

Kako da uštedite novac?

  • Izvor: ATV
  • 09.03.2024. 08:40

Štednja. Famozna riječ koju možemo često da čujemo. Ipak, rijetko ispoštujemo.

Sa dolaskom inflacije, građani sve su teže u mogućnosti da ostave po koji fening sa strane. 

Inflacija je narušila i stanje na tržištu nekretnina. Do rješenja stambenog pitanja sve je teže doći, pa ekonomisti dodaju, da, ukoliko mladi idu ka rješenju tog pitanja, to bi trebalo biti po sljedećim koracima. 

Danas su Zadušnice

Danas su Zadušnice

- Kada se mladi odlučuju na rješavanje stambenog pitanja, to rade putem kredita, na jedan duži rok. Jednostavno, u prvoj fazi života, zaista je njima teško i plaćanje kredita, jer su oni na početku karijere, kada se uzme u obzir kamatna stopa, kredit sa inflacijom, vi dolazite u neku srednju fazu života gdje to nije toliko opterećenje, jer vam se i primanja povećavaju. Svaki početak je težak, ali ipak treba donijeti odluku na samom početku da se na neki način i žrtvuje, a da se riješi jedno od najbitnijih pitanja - kaže Aleksandar Ljuboja, ekonomski analitičar.

A da bi ste brže dostigli zacrtane ciljeve, ekonomisti savjetuju:

- Substitucija jedne vrste proizvoda drugim, to su naravno proizvodi manje cjenovne grupe, proizvodi koji imaju slične, a ne identične karakteristike kao one što želimo da iskoristimo, da bismo ispunili svoje elementarne potrebe - dodaje Ljuboja.

Štediti nije lako, ali u koliko ste u mogućnosti, to je za vaše bolje sutra. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.