Ријеч струке

Како да уштедите новац?

  • Извор: АТВ
  • 09.03.2024. 08:40

Штедња. Фамозна ријеч коју можемо често да чујемо. Ипак, ријетко испоштујемо.

Са доласком инфлације, грађани све су теже у могућности да оставе по који фенинг са стране. 

Инфлација је нарушила и стање на тржишту некретнина. До рјешења стамбеног питања све је теже доћи, па економисти додају, да, уколико млади иду ка рјешењу тог питања, то би требало бити по сљедећим корацима. 

Данас су Задушнице

Данас су Задушнице

- Када се млади одлучују на рјешавање стамбеног питања, то раде путем кредита, на један дужи рок. Једноставно, у првој фази живота, заиста је њима тешко и плаћање кредита, јер су они на почетку каријере, када се узме у обзир каматна стопа, кредит са инфлацијом, ви долазите у неку средњу фазу живота гдје то није толико оптерећење, јер вам се и примања повећавају. Сваки почетак је тежак, али ипак треба донијети одлуку на самом почетку да се на неки начин и жртвује, а да се ријеши једно од најбитнијих питања - каже Александар Љубоја, економски аналитичар.

А да би сте брже достигли зацртане циљеве, економисти савјетују:

- Субституција једне врсте производа другим, то су наравно производи мање цјеновне групе, производи који имају сличне, а не идентичне карактеристике као оне што желимо да искористимо, да бисмо испунили своје елементарне потребе - додаје Љубоја.

Штедити није лако, али у колико сте у могућности, то је за ваше боље сутра. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)