Iz Šempetra

Mahle otpušta 170 radnika u Sloveniji: Proizvodnju seli u BiH

  • Izvor: Agencije
  • 21.03.2024. 08:07

Kompanija Mahle iz Šempetra, koja zapošljava 1.800 ljudi, otpustiće radnike zbog preseljenja proizvodnog programa startera u Bosnu i Hercegovinu.

U 2024. godini ukida se 170 radnih mjesta, potvrdili su za portal "24ur.com" u šempeterskoj kompaniji.

"Kako bi osigurao dalji rast automobilske industrije i zaštitio buduću konkurentnost, Mahle jača svoje proizvodne kapacitete u Šempetru kod Gorice. No, kako bi se postigao taj cilj, kompanija mora optimizovati proizvodne kapacitete", objasnili su.

Budimir za ATV: Očekujem otvaranje pregovora; ЕU ovakva više ne može trajati

Budimir za ATV: Očekujem otvaranje pregovora; ЕU ovakva više ne može trajati

Proizvodni program startera koji se proizvode za pokretanje svih vrsta motora s unutarnjim izgaranjem bit će preseljen iz Šempetra pri Gorici u novu fabriku u Aleksandrovcu u Republici Srpskoj. Selidba je već počela, prenose Nezavisne.

Nakon početnih prilagodbi radnih mjesta koje su već provedene, daljih 170 radnih mjesta povezanih s proizvodnjom biće ukinuto 2024. godine, dodali su iz nekadašnje Letrike, koju je 2014. godine preuzeo njemački Mahle.

Trebinje centar energetike regiona - počeo peti SЕT

Trebinje centar energetike regiona - počeo peti SЕT

Nedavno je građevinska kompanija Baupartner Lukavac saopštila da je završila izgradnju fabrike MAHLЕ Еlectric Drives Bosnia. Fabrika se prostire na 30.908 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora i 37.600 kvadratnih metara vanjskog prostora.

Podsjećamo, MAHLЕ Еlectric Drives Bosnia potpisao je ugovor s Baupartnerom o izgradnji fabrike u novembru 2022. godine. MAHLЕ Еlectric Drives Bosnia ulaže 20 miliona evra u fabriku, navodi se u ranijem saopštenju opštine Laktaši. Očekuje se da će fabrika zapošljavati oko 900 radnika.

Pratite nas i putem Vibera