Rogatica

Minić otvorio Regionalnu poljoprivrednu izložbu i sajam

  • Izvor: SRNA
  • 17.09.2023. 11:18

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas u Rogatici Regionalnu poljoprivrednu izložbu i sajam na kojem poljoprivrednici Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije izlažu rasna grla, skorup-kajmak, krompir i druge tradicionalne domaće proizvode.

Otvaranju su prisustvovali i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, predstavnici grada Istočno Sarajevo, te načelnici opština Sarajevsko-romanijske regije.

U okviru manifestacije juče je održano stručno predavanje za poljoprivrednike.

Stručna komisija juče je ocjenjivala "zreli" i "mladi" skorup-kajmak iz vlastite proizvodnje domaćica Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije, za koji će danas najuspješnijima biti uručene nagrade i priznanja.

Poznat identitet stradalog na Veležu

Poznat identitet stradalog na Veležu

Jutros od 7.30 do 9.30 časova izvršen je prijem grla, rasne stoke za izložbu, te potrebne količine krompira i tradicionalnih domaćih proizvoda na izložbenom prostoru Lužnica.

Na današnjoj Regionalnoj poljoprivrednoj izložbi i sajmu u Rogatici stručne komisije će ocjenjivati - u govedarstvu junice dobi preko 12 mjeseci, gravidne junice i krave od prve do četvrte laktacije, pojedinačno od proizvođača koji uzgaja najmanje tri priplodna grla.

U ovčarstvu se ocjenjuju dvizice i priplodne ovce u kolekcijama od po pet grla od proizvođača koji uzgaja najmanje 50 priplodnih grla, a u kozarstvu jarice i priplodne koze u kolekcijama od po pet grla, od proizvođača koji uzgaja najmanje 20 priplodnih grla.

U konjarstvu se ocjenjuju kobile i pastuvi pojedinačno.

Bejbi bum u Srpskoj - rođeno 35 beba

Bejbi bum u Srpskoj - rođeno 35 beba

Nagrade i priznanja biće uručeni i najboljim proizvođačima skorup-kajmaka, sjemenskog i merkantilnog krompira, te tradicionalnih domaćih proizvoda i kućne radinosti.

Organizator i pokrovitelj 57. Regionalne poljoprivredne izložbe i sajma je opština Rogatica.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.