Ministar privrede i preduzetništva

Mitrović za ATV: Srpska ima blagi oporavak privredne aktivnosti

  • Izvor: ATV
  • 31.10.2023. 19:50

Vojin Mitrović, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske, rekao je za ATV da Srpska ima blagi oporavak privredne aktivnosti, nakon što je pandemija virusa korona uticala na smanjenje privrednih aktivnosti.

''Privreda se polako oporavlja i mi imamo polako i rast bruto domaćeg proizvoda. Prema tome, mi smo optimisti, i upravo i zainteresovanost stranih investitora je dobar pokazatelj da Republika Srpska ide u dobrom pravcu“, rekao je Mitrović u Temi dana ATV-a.

Privredni ambijent Republike Srpske i ono što Republika Srpska  pruža je interesantno za okruženje, a geografski položaj Republike Srpske u odnosu na Еvropsku uniju je dodatna povoljnost koju zemlje ЕU žele da iskoriste, kazao je on.

''Tu prije svega mislim na Italiju, Austriju, Njemačku i blizinu Republike Srpske, koja je na granici sa ЕU. Pored toga, tu su i kadrovi sa kojima Srpska raspolaže uz ulaganje, prije svega, stranih investitora u napredne tehnologije, doprisnoi i privrednom i razvoju obrazovnog sistema“, rekao je Mitrović.

Opširnije u video prilogu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: