Министар привреде и предузетништва

Митровић за АТВ: Српска има благи опоравак привредне активности

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2023. 19:50

Војин Митровић, министар привреде и предузетништва Републике Српске, рекао је за АТВ да Српска има благи опоравак привредне активности, након што је пандемија вируса корона утицала на смањење привредних активности.

''Привреда се полако опоравља и ми имамо полако и раст бруто домаћег производа. Према томе, ми смо оптимисти, и управо и заинтересованост страних инвеститора је добар показатељ да Република Српска иде у добром правцу“, рекао је Митровић у Теми дана АТВ-а.

Привредни амбијент Републике Српске и оно што Република Српска  пружа је интересантно за окружење, а географски положај Републике Српске у односу на Европску унију је додатна повољност коју земље ЕУ желе да искористе, казао је он.

''Ту прије свега мислим на Италију, Аустрију, Њемачку и близину Републике Српске, која је на граници са ЕУ. Поред тога, ту су и кадрови са којима Српска располаже уз улагање, прије свега, страних инвеститора у напредне технологије, доприснои и привредном и развоју образовног система“, рекао је Митровић.

Опширније у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)