"Invest forum" U Banjaluci

Ogromne prilike za ulaganja u Srpsku

  • Izvor: ATV
  • 19.09.2023. 19:33

Ogromne su prilike za ulaganja u Republiku Srpsku, poruka je to stranih investitora koji su došli na „Invest forum“.

Svoju šansu ovđe je našla i kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Еmirata. Kažu, ovo je odlična prilika da strane kompanije dođu u Srpsku i upoznaju potencijalne partnere.

"Privukle su nas ogromne prilike, veliki prirodni resursi, i naravno, pola svijeta vjeruje da će BiH i Republika Srpska u skoroj budućnosti da uđu u ЕU. Radićemo na stvaranju zelenije i stabilnije energetske budućnosti", rekao je Pjotr Vološčenko, predstavnik kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Еmirata "Alkazar enerdži".

Ovo je dokaz da Srpska nije u izolaciji i blokadi. Poželjna je destinacija za strane i domaće investitore, tvrdi premijer. Podsticaji za privredu i njen tehnološki razvoj, niska cijena energenata, samo je dio dobre ponude. Republiku Srpsku očekuje značajan investicioni ciklus, poručuju iz Investiciono – razvojne banke. Tvrde, najveće kompanije žele da ulažu u Srpsku. 

Višković održao niz sastanaka sa svjetskim privrednicima

Višković održao niz sastanaka sa svjetskim privrednicima

„Imamo veliku šansu koju mora da iskoristimo na današnjem Investicionom forumu, da uspostavimo kontakte, uspostavimo veze sa svim investitorima koji su danas u Republici Srpskoj, jer jednostavnom u svim razgovorima koji su nam do sada rekli, oni su svoje odluke donijeli i jasno se opredijelili da ulažu u Republiku Srpsku“, istakao je Dražen Vrhovac, vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

„Mi i geografski ispunjavamo sve one kriterijume, nalazimo se tu na granici ЕU. Naša poreska politika je najstimulativnija, ne samo u ovoj regiji, nego možemo slobodno reći Еvropi i šire. Tako da imamo šta ponuditi svim ovim ljudima“, naveo je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Na prvom „Invest forumu“ je učestvovalo oko 400 privrednika iz više od 20 zemalja. Srpska je sigurno mjesto za pokretanje biznisa, još je jedan od zaključaka. Iskoristili su dobro ovu priliku i domaći privrednici. Uspostavljena je na Forumu direktna poslovna saradnja stranih sa privrednicima Republike Srpske, kako bi se upoznali o konkretnim mogućnostima za ulaganje.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.