"Инвест форум" У Бањалуци

Огромне прилике за улагања у Српску

  • Извор: АТВ
  • 19.09.2023. 19:33

Огромне су прилике за улагања у Републику Српску, порука је то страних инвеститора који су дошли на „Инвест форум“.

Своју шансу овђе је нашла и компанија из Уједињених Арапских Емирата. Kажу, ово је одлична прилика да стране компаније дођу у Српску и упознају потенцијалне партнере.

"Привукле су нас огромне прилике, велики природни ресурси, и наравно, пола свијета вјерује да ће БиХ и Република Српска у скорој будућности да уђу у ЕУ. Радићемо на стварању зеленије и стабилније енергетске будућности", рекао је Пјотр Волошченко, представниk kомпаније из Уједињених Арапских Емирата "Алказар енерџи".

Ово је доказ да Српска није у изолацији и блокади. Пожељна је дестинација за стране и домаће инвеститоре, тврди премијер. Подстицаји за привреду и њен технолошки развој, ниска цијена енергената, само је дио добре понуде. Републику Српску очекује значајан инвестициони циклус, поручују из Инвестиционо – развојне банке. Тврде, највеће компаније желе да улажу у Српску. 

Вишковић одржао низ састанака са свјетским привредницима

Вишковић одржао низ састанака са свјетским привредницима

„Имамо велику шансу коју мора да искористимо на данашњем Инвестиционом форуму, да успоставимо контакте, успоставимо везе са свим инвеститорима који су данас у Републици Српској, јер једноставном у свим разговорима који су нам до сада рекли, они су своје одлуке донијели и јасно се опредијелили да улажу у Републику Српску“, истакао је Дражен Врховац, вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

„Ми и географски испуњавамо све оне критеријуме, налазимо се ту на граници ЕУ. Наша пореска политика је најстимулативнија, не само у овој регији, него можемо слободно рећи Европи и шире. Тако да имамо шта понудити свим овим људима“, навео је Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске.

На првом „Инвест форуму“ је учествовало око 400 привредника из више од 20 земаља. Српска је сигурно мјесто за покретање бизниса, још је један од закључака. Искористили су добро ову прилику и домаћи привредници. Успостављена је на Форуму директна пословна сарадња страних са привредницима Републике Српске, како би се упознали о конкретним могућностима за улагање.

Пратите нас и путем Вибера