Denis Šulić

"Rekordna godina po broju turista u Srpskoj“

  • Izvor: RTRS
  • 13.01.2024. 09:33

Imamo podatke za prvih 11 mjeseci prošle godine, i oboren je rekord po broju turista u Srpskoj, iz 2022. godine, koja je takođe bila rekordna, rekao je Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

"Bilježimo rekordan broj dolazaka na Jahorini, u Trebinju, Banjaluci.....Očekujemo i da godinama pred nama bude još bolja, očekujemo veliki broj stranih, ali i domaćih turista“,  istakao je Šulić.

U Trebinju je u prošloj godini registrovano više od 200.000 noćenja turista, što je najveći broj u istoriji ovog grada. Rekordan broj turista boravio je i u Banjaluci u istom periodu.

"57 odsto su strani gosti, što pokazuje da je Republika Srpska postala interesantna i onima koji žive daleko od ovih prostora. Gosti su iz Turske, Austrije, Njemačke, SAD, Rusije, kao i svih zemalja Balkana. Mislimo da smo zaista zemlja pune slobode, jer svi oni se ovdje osjećaju i bolje nego kod kuće“, poručio je Šulić.

Najbolja turistička godina u Trebinju

Najbolja turistička godina u Trebinju

Ministar turizma i trgovine najavio je i nova zakonska rješenja za rast turizma u Republici Srpskoj.

Šulić se dotakao i proslave Dana Republike u Banjaluci, ali i širom Srpske.

"Još jednom smo pokazali da smo za mir, toleranciju, suživot, poruka da ne mrzimo nikoga, ali da volimo svoje. U FBiH imate brojne incidente, i to niko nije osudio iz međunarodne zajednice, što je svakako sramota. S druge strane kod nas ni najmanjeg incidenta, samo smo širili ljubav prema Republici Srpskoj“, poručio je Šulić.

Komentarišući nadlijetanje američkih aviona iznad Banjaluke na Dan Republike, Šuluć smatra da je to klasična provokacija.

"To pokazuje koliko su niski i mali“, smatra Šulić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.