Денис Шулић

"Рекордна година по броју туриста у Српској“

  • Извор: РТРС
  • 13.01.2024. 09:33

Имамо податке за првих 11 мјесеци прошле године, и оборен је рекорд по броју туриста у Српској, из 2022. године, која је такође била рекордна, рекао је Денис Шулић, министар трговине и туризма Републике Српске.

"Биљежимо рекордан број долазака на Јахорини, у Требињу, Бањалуци.....Очекујемо и да годинама пред нама буде још боља, очекујемо велики број страних, али и домаћих туриста“,  истакао је Шулић.

У Требињу је у прошлој години регистровано више од 200.000 ноћења туриста, што је највећи број у историји овог града. Рекордан број туриста боравио је и у Бањалуци у истом периоду.

"57 одсто су страни гости, што показује да је Република Српска постала интересантна и онима који живе далеко од ових простора. Гости су из Турске, Аустрије, Њемачке, САД, Русије, као и свих земаља Балкана. Мислимо да смо заиста земља пуне слободе, јер сви они се овдје осјећају и боље него код куће“, поручио је Шулић.

Најбоља туристичка година у Требињу

Најбоља туристичка година у Требињу

Министар туризма и трговине најавио је и нова законска рјешења за раст туризма у Републици Српској.

Шулић се дотакао и прославе Дана Републике у Бањалуци, али и широм Српске.

"Још једном смо показали да смо за мир, толеранцију, суживот, порука да не мрзимо никога, али да волимо своје. У ФБиХ имате бројне инциденте, и то нико није осудио из међународне заједнице, што је свакако срамота. С друге стране код нас ни најмањег инцидента, само смо ширили љубав према Републици Српској“, поручио је Шулић.

Коментаришући надлијетање америчких авиона изнад Бањалуке на Дан Републике, Шулућ сматра да је то класична провокација.

"То показује колико су ниски и мали“, сматра Шулић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм