Cilj konkurisati firmama iz Kine

"Situacija je kritična": "Folksvagen" prevremeno penzioniše zaposlene?

  • Izvor: RT Balkan
  • 27.11.2023. 19:37

Njemački proizvođač automobila "Folksvagen" saopštio je u ponedjeljak da razmatra smanjenje broja radnih mjesta kako bi postao konkurentan kineskim kompanijama.

"Status kvo nije dovoljan. Moramo da se pozabavimo delikatnim pitanjima, što uključuje i osoblje", izjavio je generalni direktor "Folksvagena" Tomas Šefer, prenosi "Figaro".

"Bez jeftinog ruskog gasa Njemačkoj prijeti deindustrijalizacija"

"Folkvagen" će prilikom ukidanja radnih mjesta koristiti "demografsku krivu", odnosno odlazak radnika u prevremenu penziju.

Čelnici "Folksvagena" razgovarali su sa predstavnicima zaposlenih u kompaniji u Volfsburgu, kako bi pregovarali o planu transformacije, čiji cilj je ušteda od 10 milijardi evra.

Moguće i do 100.000 otkaza - Talas bankrota prijeti građevinskom sektoru u Njemačkoj

Moguće i do 100.000 otkaza - Talas bankrota prijeti građevinskom sektoru u Njemačkoj

"Situacija je kritična. Mnoga tržišta su pod pritiskom, naše porudžbine, posebno za električne automobile, niže su od očekivanih", izjavio je Šefer.

Oliver Blume iz "Folkvagena" je prošlog juna predstavio novi plan za postizanje profitabilnosti, kojim ova njemačka kompanija namjerava da ojača svoju konkurentnost, prije svega u odnosu na firme iz Kine.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.