Konferencija na Jahorini

Šulić: Turističke destinacije da prate digitalni svijet

  • Izvor: SRNA
  • 07.10.2023. 12:07

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić poručio je danas da je važno da Jahorina, ali i druge turističke destinacije u Srpskoj, prate digitalni svijet i budu ukorak sa vremenom.

Šulić je u obraćanju učesnicima konferencije "Didžital snou" na Jahorini, koja je okupila renomirane stručnjake iz svijeta turizma i ski-centara, rekao da mu je drago što je Jahorina tri koraka ispred vremena i ispred ostalih turističkih destinacija u regionu kada je riječ o digitalnom marketingu.

"Siguran sam da ćemo u naredna dva dana imati plodonosnu saradnju, dobre paneliste i primjere koje bi primijenili, kako na Jahorini i u skijalištima u regionu. Važno je da turisti koji dolaze iz dalekih zemalja ostanu kod nas više dana i da im ponudimo Jahorinu kao regionalnu destinaciju, ali i da odu u Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju i ostale zemlje. Bitno je da se pozicioniramo na stranim tržištima i pokažemo ljepote Republike Srpske", naveo je Šulić i naglasio da za sve to postoji podrška predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Filipović: Gorivo će osjetno pojeftiniti

Filipović: Gorivo će osjetno pojeftiniti

On je izrazio zadovoljstvo što danas na panelima mogu razgovarati o onome što je Republika Srpska do sada uradila, vidjeti primjere dobre prakse u Srbiji, ali i šta je rađeno u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i drugim zemljama.

Šulić je naveo da se danas može doći do bilo koje informacije preko društvenih mreža, za razliku od perioda prije 10-15 godina, što govori o tome da se digitalni svijet razvija.

On je rekao da je Vlada Republike Srpske uvijek podržavala rad Olimpijskog centra "Jahorina", ističući da se dolaskom novog rukovodstva na čelu sa Dejanom Ljevnaićem i Nedeljkom Еlekom i uz podršku predsjednika Dodika, danas Jahorina gradi i posjećuje je veliki broj turista tokom i ljetnog i zimskog perioda.

"Nastavićemo da gradimo naše turističke destinacije i želimo da čujemo stručnjake koji su možda korak-dva ispred nas. Da čujemo šta ste to vi radili sa vašim destinacijama, a da mi ovdje primijenimo jer Republika Srpska ima tri specifične prednosti, a to su dobar domaćin, odlična gastronomska ponuda, netaknuta priroda", rekao je Šulić.

Šulić: U fokusu izlazak Srpske na strana tržišta

Šulić: U fokusu izlazak Srpske na strana tržišta

On je istakao da Jahorina ima i četvrti segment - brend olimpijske planine i odlično rukovodstvo Olimpijskog centra.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srske Selma Čabrić rekla je da je Jahorina planina koja ne živi samo zimi, nego i ljeti pa je odlična za trenažne procese, za pripreme reprezentacija Republike Srpske i Srbije koji dolaze u okviru ljetne škole sporta, ali i na pripreme za takmičenja.

"Nadam se da će svi paneli koji predstoje biti plodonosni, puni kreativnih pitanja i odgovora. Samo je potrebno imati viziju, cilj i ići prema njemu", poručila je Čabrićeva.

Na Jahorini je sinoć svečano otvorena "Didžital snou" konferencija tokom koje će stručnjaci iz različitih oblasti istražiti najnovije inovacije, poslovne mogućnosti i perspektive za budućnost industrije skijanja, te pružiti priliku za umrežavanje i stvaranje poslovnih kontakata.


Gorivo u Srpskoj jeftinije od sljedeće sedmice

Gorivo u Srpskoj jeftinije od sljedeće sedmice

Konferenciju organizuje Olimpijski centar "Jahorina", a panelisti su iz različitih sfera poslovanja, među kojima partneri Olimpijskog centra iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Bugarske, uključujući proizvođače opreme, menadžere skijaških centara, marketinške stručnjake i mnoge druge.

Učesnici će kroz panele biti upoznati o najnovijim tehnološkim inovacijama koje će oblikovati budućnost skijanja.

Za sutra je planirano druženje sa olimpijskom šampionkom u skijanju Tinom Maze od 16.00 časova u hotelu "Galerija" na Jahorini. 

Pratite nas i putem Vibera