Конференција на Јахорини

Шулић: Туристичке дестинације да прате дигитални свијет

  • Извор: СРНА
  • 07.10.2023. 12:07

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић поручио је данас да је важно да Јахорина, али и друге туристичке дестинације у Српској, прате дигитални свијет и буду укорак са временом.

Шулић је у обраћању учесницима конференције "Диџитал сноу" на Јахорини, која је окупила реномиране стручњаке из свијета туризма и ски-центара, рекао да му је драго што је Јахорина три корака испред времена и испред осталих туристичких дестинација у региону када је ријеч о дигиталном маркетингу.

"Сигуран сам да ћемо у наредна два дана имати плодоносну сарадњу, добре панелисте и примјере које би примијенили, како на Јахорини и у скијалиштима у региону. Важно је да туристи који долазе из далеких земаља остану код нас више дана и да им понудимо Јахорину као регионалну дестинацију, али и да оду у Црну Гору, Хрватску, Словенију и остале земље. Битно је да се позиционирамо на страним тржиштима и покажемо љепоте Републике Српске", навео је Шулић и нагласио да за све то постоји подршка предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Филиповић: Гориво ће осјетно појефтинити

Филиповић: Гориво ће осјетно појефтинити

Он је изразио задовољство што данас на панелима могу разговарати о ономе што је Република Српска до сада урадила, видјети примјере добре праксе у Србији, али и шта је рађено у Хрватској, Црној Гори, Словенији и другим земљама.

Шулић је навео да се данас може доћи до било које информације преко друштвених мрежа, за разлику од периода прије 10-15 година, што говори о томе да се дигитални свијет развија.

Он је рекао да је Влада Републике Српске увијек подржавала рад Олимпијског центра "Јахорина", истичући да се доласком новог руководства на челу са Дејаном Љевнаићем и Недељком Елеком и уз подршку предсједника Додика, данас Јахорина гради и посјећује је велики број туриста током и љетног и зимског периода.

"Наставићемо да градимо наше туристичке дестинације и желимо да чујемо стручњаке који су можда корак-два испред нас. Да чујемо шта сте то ви радили са вашим дестинацијама, а да ми овдје примијенимо јер Република Српска има три специфичне предности, а то су добар домаћин, одлична гастрономска понуда, нетакнута природа", рекао је Шулић.

Шулић: У фокусу излазак Српске на страна тржишта

Шулић: У фокусу излазак Српске на страна тржишта

Он је истакао да Јахорина има и четврти сегмент - бренд олимпијске планине и одлично руководство Олимпијског центра.

Министар породице, омладине и спорта Републике Срске Селма Чабрић рекла је да је Јахорина планина која не живи само зими, него и љети па је одлична за тренажне процесе, за припреме репрезентација Републике Српске и Србије који долазе у оквиру љетне школе спорта, али и на припреме за такмичења.

"Надам се да ће сви панели који предстоје бити плодоносни, пуни креативних питања и одговора. Само је потребно имати визију, циљ и ићи према њему", поручила је Чабрићева.

На Јахорини је синоћ свечано отворена "Диџитал сноу" конференција током које ће стручњаци из различитих области истражити најновије иновације, пословне могућности и перспективе за будућност индустрије скијања, те пружити прилику за умрежавање и стварање пословних контаката.


Гориво у Српској јефтиније од сљедеће седмице

Гориво у Српској јефтиније од сљедеће седмице

Конференцију организује Олимпијски центар "Јахорина", а панелисти су из различитих сфера пословања, међу којима партнери Олимпијског центра из Црне Горе, Србије, Словеније, Хрватске, Македоније, Румуније, Бугарске, укључујући произвођаче опреме, менаџере скијашких центара, маркетиншке стручњаке и многе друге.

Учесници ће кроз панеле бити упознати о најновијим технолошким иновацијама које ће обликовати будућност скијања.

За сутра је планирано дружење са олимпијском шампионком у скијању Тином Мазе од 16.00 часова у хотелу "Галерија" на Јахорини. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм