Turistička organizacija

U Budvi oko 12.500 turista

  • 16.10.2023. 12:49

Od prvog januara do desetog oktobra Budvu je posjetilo 265.000 turista, dok je opštinska Turistička organizacija inkasirala približio četiri miliona evra taksi, rekla je predstavnik Turističke organizacije Ljubica Pribilović.

Ona je istakla da je tokom turističke sezone ove godine u Budvi zabilježena odlična posjećenost, i to u glavnom djelu, kao i u predsezoni i početku postsezone.

Pribilovićeva je rekla da je do 10. oktobra Budvu posjetilo 265.000 ljudi koji su ostvarili oko tri miliona noćenja, što je za oko 30 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a 70 odsto tih turista čine gosti iz Rusije, Ukrajine, BiH, Srbije i Turske.

Ambasada Rusije: Šmit nije legitiman visoki predstavnik

Ambasada Rusije: Šmit nije legitiman visoki predstavnik

"Turistička organizacija opštine Budva je inkasirala približio četiri miliona evra taksi. Nadamo se da ćemo do kraja godine taj iznos rasti“, rekla je Pribilovićeva.

Ona je navela da u Budvi trenutno boravi 12.500 turista, od kojih u privatnom smještaju 6.000, a u hotelskom 6.500.

Pribilovićeva je istakla da će zbog mnogobrojnih seminara i kongresa koji okupljaju goste iz Zapadne i Centralne Еvrope, do kraja godine biti puni hoteli.

Vulićeva, Kojić, Goganović i ostali stigli u Sarajevo kako bi podržali Dodika i Lukića

Vulićeva, Kojić, Goganović i ostali stigli u Sarajevo kako bi podržali Dodika i Lukića

"U Budvi trenutno imamo oko 40 diplomata koji su došli ovdje zahvaljujući Policijskoj asocijaciji i trudimo se da im obogatimo boravak u našem gradu obilascima i kroz upoznavanje sa našom kulturom“, poručila je Pribilovićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program