Davno je izgrađen

Bijeljina: Gasovod izgrađen, a gasa nigdje

  • Izvor: ATV
  • 12.12.2023. 19:35

Građani Bijeljine će i ovu zimu da udišu sumpor iz gradske toplane, umjesto da se griju na gas. Više od deceniju nema odgovora na pitanje kada će davno izgrađenim gasovodnim cijevima da prođe gas.

"Srbija gas“ je kao većinski vlasnik u Bijeljina gasu, potpuno spreman, ali su tokom prošle godine nastali problemi sa Gradskom upravom. 

„Mi smo grad tužili ima dvije godine, da nam vrati novac koji smo mi uložili ovdje u gasifikaciju, a i po ugovoru to je bilo nekih 680.000 KM, gradski račun je blokiran  prije nekoliko dana, prebačeno je dosta više sredstava nego što je trebalo, nekih 180.000 i evo postavlja se pitanje ko će da plati građanima tu razliku i čijom krivicom je došlo do kašnjenja i sa projektom i sa plaćanjem po tom osnovu?“, izjavio je Miloš Stevanović, savjetnik generalnog direktora „Srbija gasa“.

Nastavak sukoba Savića i Petrovića: Magarac gazda Ljubišin

Nastavak sukoba Savića i Petrovića: Magarac gazda Ljubišin

Ovo je samo jedan u nizu projekata koji je otežan zbog izostanka komunikacije gradonačelnika Ljubiše Petrovića sa drugom stranom. Na sjednice Upravnog odbora se ne pojavljuje, a gradonačelnik se po običaju ni nama nije javljao.  

„Iz ugla Skupštine, mi smo zaista apelovali i usvojili inicijativu da se kroz rebalans budžeta, da se iz budžeta obezbijede ta sredstva i sam se obratio direktno 'Srbija gasu' da prolongiraju podnošenje tužbe do usvajanja rebalansa budžeta ali oni nisu imali komunikaciju sa gradskom upravom“, istakao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada.

I dok traju propitivanja ko je kriv, rješenja još nema. Potrebno je i da se sa značajnim sredstvima dokapitalizuje „Bijeljina-gas“,međutim da bi se to desilo mora uslijediti podrška partnera u ovom slučaju Grada Bijeljina, koji se trenutno ne odazivaju, tako da i ova priča predstavlja začarani krug.

Pratite nas i putem Vibera