Давно је изграђен

Бијељина: Гасовод изграђен, а гаса нигдје

  • Извор: АТВ
  • 12.12.2023. 19:35

Грађани Бијељине ће и ову зиму да удишу сумпор из градске топлане, умјесто да се грију на гас. Више од деценију нема одговора на питање када ће давно изграђеним гасоводним цијевима да прође гас.

"Србија гас“ је као већински власник у Бијељина гасу, потпуно спреман, али су током прошле године настали проблеми са Градском управом. 

„Ми смо град тужили има двије године, да нам врати новац који смо ми уложили овдје у гасификацију, а и по уговору то је било неких 680.000 КМ, градски рачун је блокиран  прије неколико дана, пребачено је доста више средстава него што је требало, неких 180.000 и ево поставља се питање ко ће да плати грађанима ту разлику и чијом кривицом је дошло до кашњења и са пројектом и са плаћањем по том основу?“, изјавио је Милош Стевановић, савјетник генералног директора „Србија гаса“.

Наставак сукоба Савића и Петровића: Магарац газда Љубишин

Наставак сукоба Савића и Петровића: Магарац газда Љубишин

Ово је само један у низу пројеката који је отежан због изостанка комуникације градоначелника Љубише Петровића са другом страном. На сједнице Управног одбора се не појављује, а градоначелник се по обичају ни нама није јављао.  

„Из угла Скупштине, ми смо заиста апеловали и усвојили иницијативу да се кроз ребаланс буџета, да се из буџета обезбиједе та средства и сам се обратио директно 'Србија гасу' да пролонгирају подношење тужбе до усвајања ребаланса буџета али они нису имали комуникацију са градском управом“, истакао је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града.

И док трају пропитивања ко је крив, рјешења још нема. Потребно је и да се са значајним средствима докапитализује „Бијељина-гас“,међутим да би се то десило мора услиједити подршка партнера у овом случају Града Бијељина, који се тренутно не одазивају, тако да и ова прича представља зачарани круг.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.