Gradonačelnik

Ćurić za ATV o infrastrukturnim projektima u Trebinju

  • Izvor: ATV
  • 12.02.2024. 10:11

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je u našem ATV jutru da sljedećeg ponedjeljka kreće završna faza popločavanja Starog grada.

"Planirali smo milion i 100 hiljada KM za taj projekat. To je projekat koji traje nekoliko godina ali tu ne možete da radite 365 dana u godini. Zbog velikog broja turista radi se prije i poslije sezone“, rekao je Ćurić.

Kako je dodao, ovaj projekat započet je podrškom Vlade Srbije.

"Sredstva koja su planirana su dva miliona evra. Međutim, prebačeno je 800.000 evra i mi smo ta sredstva utrošili i taj projekat iziskuje još novca. Planirano je da se radi kanal oko Starog grada  i kada se to završi biće nešto prelijepo“, rekao je on.

Ćurić je dodao da je odlučeno da se grad kreditno zaduži kako bi ovaj projekat bio završen.

"Ovo je najbolji period da se poploča. Do početka sezone planirano je od 500 do 800 metara kvadratnih od 3.000 koliko je zamišljeno“, dodaje Ćurić i ističe da je i na samom trgu planirana izgradnja nečeg značajnog što će ostaviti trag ovog vremena i poslati poruku budućim generacijama da treba djelima da se dokazuju.

Okončanje radova u ovoj fazi planirano je u aprilu.

Kada je riječ o drugim infrastrukturnim projektima u Trebinju, Ćurić kaže da se počelo sa radovi na spuštanju instalacija koje su bile u vazduhu.

"Radimo na tome da sve instalacije spustimo ispod zemlje. Radilo se tokom noći a i vikendima“, rekao je Ćurić i zahvalio svima koji su učestvovali.

Pored toga, dodaje gradonačelnik, planirano je i popločavanje trotoara preko puta Gradske uprave.

"To se čeka dugi niz godina ali to nije jednostavan projekat. Očekujemo podršku i sugrađana a otvoreni smo i za sugestije. Naš cilj je da se uže gradsko jezgro sve poploča i da to u nekom momentu postane pješačka zona“, rekao je on.

Kada je riječ o trebinjskoj obilaznici Ćurić kaže da je Grad Trebinje uradio sve što je bilo do njega.

"Еksproprijacija je izvršena. Više od milion KM smo uložili da se otkupi zemlja možda to i traje duže ali nije lako. Na rješavanju su trenutno tenderske procedure. Vjerujem da će se izabrati najbolji izvođač i da će radovi krenuti što prije. Za ovu fazu je izdvojeno oko pet miliona KM i očekuje se da će se uraditi sve osim asfalta. To će otvoriti nove mogućnosti za gradnju“, rekao je Ćurić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.