Градоначелник

Ћурић за АТВ о инфраструктурним пројектима у Требињу

  • Извор: АТВ
  • 12.02.2024. 10:11

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је у нашем АТВ јутру да сљедећег понедјељка креће завршна фаза поплочавања Старог града.

"Планирали смо милион и 100 хиљада КМ за тај пројекат. То је пројекат који траје неколико година али ту не можете да радите 365 дана у години. Због великог броја туриста ради се прије и послије сезоне“, рекао је Ћурић.

Како је додао, овај пројекат започет је подршком Владе Србије.

"Средства која су планирана су два милиона евра. Међутим, пребачено је 800.000 евра и ми смо та средства утрошили и тај пројекат изискује још новца. Планирано је да се ради канал око Старог града  и када се то заврши биће нешто прелијепо“, рекао је он.

Ћурић је додао да је одлучено да се град кредитно задужи како би овај пројекат био завршен.

"Ово је најбољи период да се поплоча. До почетка сезоне планирано је од 500 до 800 метара квадратних од 3.000 колико је замишљено“, додаје Ћурић и истиче да је и на самом тргу планирана изградња нечег значајног што ће оставити траг овог времена и послати поруку будућим генерацијама да треба дјелима да се доказују.

Окончање радова у овој фази планирано је у априлу.

Када је ријеч о другим инфраструктурним пројектима у Требињу, Ћурић каже да се почело са радови на спуштању инсталација које су биле у ваздуху.

"Радимо на томе да све инсталације спустимо испод земље. Радило се током ноћи а и викендима“, рекао је Ћурић и захвалио свима који су учествовали.

Поред тога, додаје градоначелник, планирано је и поплочавање тротоара преко пута Градске управе.

"То се чека дуги низ година али то није једноставан пројекат. Очекујемо подршку и суграђана а отворени смо и за сугестије. Наш циљ је да се уже градско језгро све поплоча и да то у неком моменту постане пјешачка зона“, рекао је он.

Када је ријеч о требињској обилазници Ћурић каже да је Град Требиње урадио све што је било до њега.

"Експропријација је извршена. Више од милион КМ смо уложили да се откупи земља можда то и траје дуже али није лако. На рјешавању су тренутно тендерске процедуре. Вјерујем да ће се изабрати најбољи извођач и да ће радови кренути што прије. За ову фазу је издвојено око пет милиона КМ и очекује се да ће се урадити све осим асфалта. То ће отворити нове могућности за градњу“, рекао је Ћурић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)