Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanovićeva u Istočnom Sarajevu: Vidljivi rezultati zajedničkog rada

  • Izvor: SRNA
  • 26.09.2023. 14:10

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović pozdravila je rezultate koje je grad Istočno Sarajevo, sa opštinama u svom sastavu, postigao u posljednjih petnaestak godina, a što je ostvareno na osnovu dobre i uspješne saradnje i razumijevanja lokalne i republičke vlasti, kao i podrške srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što je njen današnji razgovor sa rukovodstvom grada Istočno Sarajevo bio konstruktivan, kao što je to bilo i ranijih godina.

"I ovaj put smo konstatovali vidljive rezultate zajedničkog rada lokalne i republičke vlasti, uz podršku naših ljudi koji imaju pozicije u zajedničkim institucijamam BiH", izjavila je Cvijanovićeva nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, predsjednikom Skupštine grada Brankom Koromanom i načelnikom Istočnog Novog Sarajeva Jovanom Katićem.

Šulić: Zelene destinacije velika razvojna šansa Srpske

Šulić: Zelene destinacije velika razvojna šansa Srpske

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo i zbog činjenice da su na području Istočnog Sarajeva realizovani brojni projekti u oblasti saobraćajne i komunalne infrastrukture, ali i u oblasti predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja.

Ona je istakla da uvijek cijeni inicijativu koja dolazi od Ćosića i njegovih saradnika da se, osim projekata u ovim oblastima, uključujući i kulturu, razvijaju i drugi sadržaji bitni za građane i posebno mlade u Istočnom Sarajevu, na čemu su svi zajedno predano radili.

"Predanost Vlade Republike Srpske i podrška razvoju Istočnog Sarajeva u kontinuitetu je dokazana mnogo puta do sada tokom posljednjih petnaestak godina, a rezultati su veoma značajni i jasno vidljivi na raznim poljima", rekla je Cvijanovićeva i potvrdila da grad Istočno Sarajevo ima strateški značaj za Republiku Srpsku.

Cvijanović: Ako postoji suverenitet, pokazati ga na djelu

Cvijanović: Ako postoji suverenitet, pokazati ga na djelu

Ona je navela da su za republičku vlast važne i ostale lokalne zajednice u Republici Srpskoj o kojim Vlada Republike Srpske vodi računa uz pomoć srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

Cvijanovićeva je istakla da su zaposleni u zajedničkim institucijama BiH dio kvote Republike Srpske i da tamo imaju svoja radna mjesta zahvaljujući Republici Srpskoj, koja o njima i te kako vodi računa, bez obzira što nominalno izgleda da im je poslodavac neko drugi.

Istočno Sarajevo podržava najbolje studente

Istočno Sarajevo podržava najbolje studente

Ona je naglasila da je politička stabilnost važna za Republiku Srpsku i za svaku njenu lokalnu zajednicu, dodajući da su određeni finansijski problemi koji su se javili proteklih mjeseci sada prevaziđeni, i što je već vidljivo na lokalnom nivou.

Prema njenim riječima, planovi republičke vlasti za razvoj opština u Republici Srpskoj su realni i optimistični, upravo zahvaljujući dobroj saradnji lokalnih i republičkih vlasti, što se posebno odnosi na otvaranje novih radnih mjesta i podsticaje privrednim aktivnostima.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)