Gradska Skupština

Kreditno zaduženje za pomoć poljoprivredi u Bijeljini

  • Izvor: ATV
  • 07.02.2024. 19:25

Bijeljina se kreditno zadužuje za 1,1 milion KM, usvojeno je to na skupštinskoj sjednici.

Novac je namijenjen poljoprivrednicima za sanaciju štete koja je zbog olujnog nevremena nastala prošle godine.

Sve ovo moglo je biti realizovano na drugi način i ranije isplaćeno, samo da je gradonačelnik Bijeljine kao predlagač budžeta uplanio sredstva za ovu namjenu u budžet za 2024. godinu, poručili su odbornici.

Ali, zeleno svjetlo su, kažu, dali, za dobrobit građana.

"Dakle, mi smo danas usvojili ovaj kredit, to tek ide na saglasnost i proceduru. I u odluci je navedeno da će to tek biti uvršteno u rebalans budžeta koji takođe, vjerovatno će biti krajem godine. Dakle, za štete koje treba da isplati Grad i koje će Grad isplatiti nije problem da se čeka i po godinu i po dana, a vidimo da su dvostruki aršini što se tiče nekih drugih šteta, koje će, evo, biti isplaćene već očekujemo do kraja februara", rekao je predsjednik gradske Skupštine Aleksandar Đurđević.


Nobilo: Kada je Dodik potpisao ukaz,

Nobilo: Kada je Dodik potpisao ukaz, "Šmitov" sporni zakon nije bio na snazi

"Takođe smo tražili da se objavi spisak svih lica, kako fizičkih tako i pravnih, koja su pretrpjela navedenu štetu i visine naknade koju će dobiti za to, da se to objavi na sajtu Gradske uprave. Mislim, ne smatramo da je išta pogrešno urađeno, da su bile neke malverzacije nego da svi građani imaju uvid u to", ističe Željko Grebić, šef kluba odbornika SNSD-a.

Usjeli su se bijeljinski odbornici usaglasiti i oko Rezolucije o zaštiti i nepovredivosti prava Republike Srpske i jedinica lokalne samouprave u Srpskoj. I vlast i pozicija glasali su za.

"Pošto su naši poslanici i uopšte naše rukovodstvo podržali ovaj u Narodnoj skupštini ovu priču, mi smatramo da i mi u tom smislu treba da se oglasimo i da kažemo da Republika Srpska mora da se brani", istakla je Anka Todorović, odbornik SDS-a u Skupštini Grada Bijeljina.


Poznato kada izlazi intervju s Putinom zbog kojeg je Amerika na nogama

Poznato kada izlazi intervju s Putinom zbog kojeg je Amerika na nogama

Sudeći po izvještaju izvršenja budžeta za prvih 9 mjeseci, koji se našao pred Bijeljinskim odbornicima, već nekoliko miliona maraka otišlo je u nenamjenska sredstva, a to će dovesti do toga da gradu nedostaju sredstva za realizaciju tekućih obaveza.

Na ovaj način nastavljena je praksa kršenja zakonske odredbe o budžetskom sistemu. I sam gradonačelnik koji je predložio sredstva u budžetu za početak 2023. godine, probio je tu stavku za 80 puta.   

Pratite nas i putem Vibera