Градска Скупштина

Кредитно задужење за помоћ пољопривреди у Бијељини

  • Извор: АТВ
  • 07.02.2024. 19:25

Бијељина се кредитно задужује за 1,1 милион КМ, усвојено је то на скупштинској сједници.

Новац је намијењен пољопривредницима за санацију штете која је због олујног невремена настала прошле године.

Све ово могло је бити реализовано на други начин и раније исплаћено, само да је градоначелник Бијељине као предлагач буџета упланио средства за ову намјену у буџет за 2024. годину, поручили су одборници.

Али, зелено свјетло су, кажу, дали, за добробит грађана.

"Дакле, ми смо данас усвојили овај кредит, то тек иде на сагласност и процедуру. И у одлуци је наведено да ће то тек бити уврштено у ребаланс буџета који такође, вјероватно ће бити крајем године. Дакле, за штете које треба да исплати Град и које ће Град исплатити није проблем да се чека и по годину и по дана, а видимо да су двоструки аршини што се тиче неких других штета, које ће, ево, бити исплаћене већ очекујемо до краја фебруара", рекао је предсједник градске Скупштине Александар Ђурђевић.


Нобило: Када је Додик потписао указ,

Нобило: Када је Додик потписао указ, "Шмитов" спорни закон није био на снази

"Такође смо тражили да се објави списак свих лица, како физичких тако и правних, која су претрпјела наведену штету и висине накнаде коју ће добити за то, да се то објави на сајту Градске управе. Мислим, не сматрамо да је ишта погрешно урађено, да су биле неке малверзације него да сви грађани имају увид у то", истиче Жељко Гребић, шеф клуба одборника СНСД-а.

Усјели су се бијељински одборници усагласити и око Резолуције о заштити и неповредивости права Републике Српске и јединица локалне самоуправе у Српској. И власт и позиција гласали су за.

"Пошто су наши посланици и уопште наше руководство подржали овај у Народној скупштини ову причу, ми сматрамо да и ми у том смислу треба да се огласимо и да кажемо да Република Српска мора да се брани", истакла је Анка Тодоровић, одборник СДС-а у Скупштини Града Бијељина.


Познато када излази интервју с Путином због којег је Америка на ногама

Познато када излази интервју с Путином због којег је Америка на ногама

Судећи по извјештају извршења буџета за првих 9 мјесеци, који се нашао пред Бијељинским одборницима, већ неколико милиона марака отишло је у ненамјенска средства, а то ће довести до тога да граду недостају средства за реализацију текућих обавеза.

На овај начин настављена је пракса кршења законске одредбе о буџетском систему. И сам градоначелник који је предложио средства у буџету за почетак 2023. године, пробио је ту ставку за 80 пута.   

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.