Такер Карлсон

Познато када излази интервју с Путином због којег је Америка на ногама

  • Извор: Мондо.рс
  • 07.02.2024. 18:34

Један од најпопуларнијих америчких десничарских ТВ водитеља Такер Карлсон интервјуисао је у уторак Владимира Путина, а њихов разговор требало би да буде објављен у четвртак на платформи Икс.

Прес секретар руског лидера Дмитриј Песков, потврдио је да је интервју одржан и објаснио зашто је Путин дао интервју баш том америчком новинару.

"Он има став који се разликује од других, али ни на који начин није проруски, није проукрајински, него је више проамерички. Међутим, барем је контрастно другачији од става ових традиционалних англосаксонских медија", истакао је Песков.

Овај интервју подигао је велику буру у Америци, управо због тога што је с руским предсједником разговарао амерички новинар.

Карлсон је у уторак објавио видео, а у позадини се виде куле Кремља и катедрала Христа Спаситеља, у којем је рекао да ће ускоро интервјуисати руског лидера.


Амерички новинар долази у Москву, жели Путина

Амерички новинар долази у Москву, жели Путина

Он је нагласио да је овај разговор веома важан јер Американци апсолутно не знају шта се дешава у Русији и Украјини и да га то не чини издајником Сједињених Држава.

"Зашто да се осјећам кривим, као да сам издао своју земљу? Ја сам у сјајном граду и није ме брига", рекао је Карлсон.

Али да амерички ТВ водитељ "стварно жели интервју са Путином", рекла је још у августу 2023. главна уредница РТ-а, Маргарита Симоњан, а он је за швајцарски часопис "Ди Велтвохе" потврдио је да је раније "покушао" да интервјуише Путина, али му америчке власти то нису дозволиле, што је демантовала Бијела кућа.

Међутим, бројне осуде на његов рачун услиједиле су након што је објављено да ће он радити интервју с Путином.

По чему је познат овај амерички новинар?

У априлу прошле године главни конзервативни амерички ТВ канал "Фокс њуз" раскинуо је уговор са Карлсоном, који није смио ни да направи опроштајни емисију.


"Медији у САД плаше се интервјуа са Путином, љути су на Карлсона"

Карлсон је био најгледанији водитељ канала и америчке кабловске телевизије уопште: његове емисије у ударном термину гледало је 3,5 милиона људи, а зарађивао је између 15 и 20 милиона долара годишње.

Такер Карлсон је у младости објављивао у малим конзервативним публикацијама, а затим је почео да пише редовне колумне за новине и часописе као што су "Есквајер", "Њу Рипаблик" и "Њујорк Тајмс Магазин", које данас презире због тога што су либерални.

Праву популарност је стекао почетком 2000-их када је постао ководитељ "Кросфајер" на Си Ен Ену: у свакој епизоди либерали и конзервативци су расправљали о различитим темама, али је отпуштен када га је либерални водитељ Џон Стјуарт оптужио да својим наступима узрокује подјеле у Америци. Карлсон се придружио "МСНБЦ", мрежи познатој и по свом либералном ставу, гдхе је водио емисију "Такер", која је након двије године отказана због ниске гледаности, преноси "Мондо".

Затим се 2009. преселио у "Фокс Њуз" гдје је радио наредних 14 година. Карлсонови ставови су постајали све радикалнији, а он је постајао све популарнији. Године 2016. добио је сопствену емисију "Такер Карлсон Вечерас", а сљедеће године је постао права звијезда када је добио мјесто у вечерњем ударном термину који је раније заузимао "О'Рајли Фактор".

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FTuckerCarlson%2Fstatus%2F1754939251257475555&widget=Tweet

Пратите нас и путем Вибера