Laktaši

Otvoren vrtić "Pčelica" u Velikom Blaškom

  • Izvor: ATV
  • 08.10.2023. 20:02

Više od 50 mališana iz Novog Blaškog dobilo je priliku da ide u vrtić novoizgrađenim objektom "Pčelica". Ovo je četvrti objekat u okviru Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Laktašima. Sada su značajno smanjene liste čekanja, a roditelje raduje što djecu više neće morati da voze nekoliko kilometara dalje.

"Ovo je jedan veliki dan za naše selo, ali i sva okolna sela i da kažem generalno za grad Laktaše, obzirom da će veliki broj djece biti zbrinut i mi kao roditelji nećemo morati da vozimo svoju djecu na udaljenija mjesta. Ovdje smo stvarno prezadovoljni i kako izgleda sve i što je u relatinvno kratkom vremenskom periodu i završen ovaj objekat", kaže Jovana Stanković, majka.

Od sutra će ovaj objekat biti mjesto gdje preovladavaju dječija igra i smijeh. 

"Vrtić "Pčelica" u Velikom Blaškom je kapaciteta dvije vaspitne grupe u kojem će sutra boraviti 45 mališana", kaže Nataša Trninić, direktor vrtića.

"Danas svjedočimo izgradnji završetka jednog velikog projekta, pogotovo kada su u pitanju djeca, porodica, to je za nas od velikog značaja pogotovo evo i mjere Vlade Republike Srpske, predsjednika i nas iz opštine svi smo opredjeljeni da ulažemo u natalitet", kaže Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša. 

Predsjednik Srpske Milorad Dodik ističe da će sva djeca imati mjeto u vrtiću. Ovo je dokaz da Republika Srpska ide dalje i da se razvija.

"Ovo je pravo ulaganje, završićemo ono što smo rekli za sveobuhvat djece, prebacićemo već iduće sedmice neophodnih 30.000 kako bi se završila još jedna prostorija i time bi se obuhvatilo i ovih 28 djece koji nisu u ovom trenutku ušli. Vjerujem da to možemo do Nove godine, tako da neće biti djece koja neće biti obuhvaćena", kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Otvaranju vrtića prisustvovala je i ministar prosvjete i kulture Željka Stojičić. Ovim objektom vrtići u Laktašima raspolagaće sa ukupno 470 mjesta. Vrijednost investicije je više od milion maraka, od kojih je 800.000 maraka obezbijedila Vlada, a ostatak grad Laktaši.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!