Лакташи

Отворен вртић "Пчелица" у Великом Блашком

  • Извор: АТВ
  • 08.10.2023. 20:02

Више од 50 малишана из Новог Блашког добило је прилику да иде у вртић новоизграђеним објектом "Пчелица". Ово је четврти објекат у оквиру Центра за предшколско васпитање и образовање у Лакташима. Сада су значајно смањене листе чекања, а родитеље радује што дјецу више неће морати да возе неколико километара даље.

"Ово је један велики дан за наше село, али и сва околна села и да кажем генерално за град Лакташе, обзиром да ће велики број дјеце бити збринут и ми као родитељи нећемо морати да возимо своју дјецу на удаљенија мјеста. Овдје смо стварно презадовољни и како изгледа све и што је у релатинвно кратком временском периоду и завршен овај објекат", каже Јована Станковић, мајка.

Од сутра ће овај објекат бити мјесто гдје преовладавају дјечија игра и смијех. 

"Вртић "Пчелица" у Великом Блашком је капацитета двије васпитне групе у којем ће сутра боравити 45 малишана", каже Наташа Трнинић, директор вртића.

"Данас свједочимо изградњи завршетка једног великог пројекта, поготово када су у питању дјеца, породица, то је за нас од великог значаја поготово ево и мјере Владе Републике Српске, предсједника и нас из општине сви смо опредјељени да улажемо у наталитет", каже Мирослав Бојић, градоначелник Лакташа. 

Предсједник Српске Милорад Додик истиче да ће сва дјеца имати мјето у вртићу. Ово је доказ да Република Српска иде даље и да се развија.

"Ово је право улагање, завршићемо оно што смо рекли за свеобухват дјеце, пребацићемо већ идуће седмице неопходних 30.000 како би се завршила још једна просторија и тиме би се обухватило и ових 28 дјеце који нису у овом тренутку ушли. Вјерујем да то можемо до Нове године, тако да неће бити дјеце која неће бити обухваћена", каже предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Отварању вртића присуствовала је и министар просвјете и културе Жељка Стојичић. Овим објектом вртићи у Лакташима располагаће са укупно 470 мјеста. Вриједност инвестиције је више од милион марака, од којих је 800.000 марака обезбиједила Влада, а остатак град Лакташи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: