Zamjerki mnogo

Radnicima preduzeća "Nova Borja" ponuđeno da se vrate na posao

  • Izvor: ATV
  • 29.02.2024. 19:38

Teslićka "Nova Borja" od sljedeće sedmice ponovo pokreće proizvodnju. Radnicima su danas ponudili da se sukcesivno vraćaju na posao, kako budu palili pogone. Radnici se dvoume. Kažu, plata i doprinosa još nema.

"Tu nema kakve puno mudrosti, poenta je u tome da prati izmirenje troškova, da rješava plate, da ne bude više koverta", rekao je Miro Kovačević, radnik a.d. "Nova Borja" Teslić.

Zamjerki je mnogo. Do dogovora sa poslodavcem, poručuju, neće lako doći. 

"Ko li će pristati da radi, a da plate nema, doprinosa, da bude u istoj situaciji i dalje ja ne znam. Ja imam svoje mišljenje i mogu reći da ću danas podnijeti krivičnu prijavu protiv odgovornog lica Stojka Petkovića", rekla je Stana Radić, radnik a.d. "Nova Borja".

A Petković je danas izašao pred radnike. Još jednom je ponovio da je bio primoran da ih pošalje na čekanje kada su u novembru prošle godine stale isporuke za francusko tržište. Pronašli su novog partnera. 

"Ja sam rekao, kako se bude posao razvijao, onim dijelom kako radnici budu dolazili na posao da ću ja iznalaziti rješenja da tako u nekom kontinuitetu rešavam. Nije realno da ja to sada mogu riješiti za sve randike. Ja to iskreno kažem i ne želim nikog da dovodim u zabludu", rekao je Stojko Petković, direktor a.d. "Nova Borja".

Iz "Nove Borje" poručuju da će i dalje tragati za novim kupcima. Ako sve bude kako su zamislili, preduzeće bi kroz dogledno vrijeme, moglo stati na noge. Time će se, dodaju, steći i uslovi da ispune sve zaostale  obaveze prema svim radnicima. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: