Novi izgled

Rekonstruisana Ulica kralja Petra u Derventi

 • Izvor: ATV
 • 29.05.2024. 19:09

Ulica kralja Petra u Derventi dobila je novi izgled. Rekonstruisana je u dužini od oko 320 metara, za šta je iz lokalnog budžeta izdvojeno 834.000 maraka. Na radovima je bilo angažovano lokalno preduzeće.

- Urađena je oborinska kanalizacija, novi priključci za fekalnu kanalizaciju, vodovod, rekonstrukcija vodovodne mreže sa priključcima, hidrantska instalacija, a javna rasvjeta, hortikultura i na raju završni sloj što vidite - kaže Srđan Nović, načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove.

Time je završena druga faza radova na rekonstrukciji glavne ulice. Olakšaće kretanje o vozačima i pješacima. 

- Еvo Ulica Vojvode Mišića i stara pravoslavna crkva parkinzi, to je jako značajno, onda je urađen dio posla prema starom pravoslavnom groblju i još dosta seoskih puteva u ruralnom dijelu, a ulica i trotoara narodski rečeno, sijaset - izjavio je Milorad Simić, gradonačelnik Dervente.

Dio suficita iz prošle godine koji iznosi oko 1,5 milion maraka biće utrošen u kapitalne projekte.

A oko 700.000 maraka za rekonstrukciju saobraćajnica u svim dijelovima Dervente. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

  'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?