Sokolac

Sastali se Čubrilović i Bjelica: Neophodna treća traka puta preko Romanije

  • Izvor: SRNA
  • 25.10.2023. 14:29

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je treća traka puta preko Romanije neophodna i da bi njena izgradnja trebalo da dobije određeni prioritet.

Čubrilović je danas na Sokocu razgovarao sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom o izradi projektne dokumentacije za treću traku ovog puta.

"Еvo počelo se sa mrtve tačke i vjerujem da ćemo to ubrzo privesti kraju i dovesti se u poziciju da možemo da pristupimo radovima", izjavio je Čubrilović novinarima.

Zemljotres u Sarajevu:

Zemljotres u Sarajevu: "Kratko, ali jako"

On je izrazio mišljenje da postoje realni izgledi, o čemu se i danas razgovaralo, te da se po završetku izrade projekta stvara pretpostavka da se može početi sa izvođenjem radova na izgradnji treće trake.

Čubrilović je zahvalio Bjelici, koji mu je uručio "Zlatnu plaketu opštine Sokolac", najveće opštinsko priznanje koje načelnik može dodijeliti, za dosadašnju saradnju i podršku koju je imao Sokolac.

"Sigurno da je naša obaveza da radimo i poštujemo ono što građani žele i očekuju od nas i tako ćemo se i ubuduće ponašati", naglasio je Čubrilović.

Uhapšena tri službenika Poreske: Dogovarali manji iznos duga u zamjenu za mito!

Uhapšena tri službenika Poreske: Dogovarali manji iznos duga u zamjenu za mito!

Bjelica je rekao da je Čubrilovića upoznao o političkoj, privrednoj i finansijskoj situaciji u opštini Sokolac i da se u razgovoru posebno osvrnuo ne mrežu puteva čija izgradnja je planirana.

"Obratio sam se zahtjevom direktoru `Puteva Republike Srpske` da se uđe u izradu projektne dokumentacije za treću traku preko Romanije i upoznao Čubrilovića sa tokom pripreme za izradu projektne dokumentacije", naveo je Bjelica.

On je izrazio nadu da će ta dokumentacija biti dostupna u narednom periodu.

"To je za nas veoma bitno. Mnogi su dolazili i obećavali su treću traku preko Romanije i prvi put smo krenuli sa mrtve tačke da prvo uradimo projektnu dokumentaciju za ovaj važan posao", istakao je Bjelica.

UKC Srpske za ATV o stanju maloljetnika povrijeđenih u nezgodi kod Doboja

UKC Srpske za ATV o stanju maloljetnika povrijeđenih u nezgodi kod Doboja

On je naveo da je nakon što je sa svim planovima upoznao Čubrilovića, dobio podršku Ministarstva i da su dogovoreni naredni koraci za realizaciju projekata.

Bjelica je rekao da sa Čubrilovićem sarađuje već godinama, a posebno od početka izgradnje grada Srpskog Sarajeva, danas Istočnog Sarajeva, u vrijeme kada je sadašnji ministar bio direktor Direkcije za puteve Republike Srpske.

Načelnik opštine Sokolac je istakao da su od Čubrilovića, on, opština i grad imali značajnu podršku i pomoć u realizaciji bitnih projekata neophodnih za smještaj stanovništva koje je izašlo iz Sarajeva poslije potisivanja Dejtonskog sporazuma u naselju Sokolačke njive, gdje je i Srpsko vojničko groblje "Novi Zejtinlik".

Obračun mačke i poskoka u Banjaluci

Obračun mačke i poskoka u Banjaluci

On je podsjetio na Čubrilovićevu pomoć vezanu za izradu putnih komunikacija u tom dijelu naselja i parkinga kod "Novog Zejtinlika", za šta su dobijena potrebna sredstva.

Bjelica je zahvalio ministru saobraćaja i veza Srpske i za podršku u realizaciji manjih projekta, te posebno za pomoć Ministarstva pri uređenju i asvaltiranju kruga sokolačkog Doma zdravlja "Dr Ljubomnir Ćeranić", što je veoma bitno za građane koji se liječe u ovoj ustanovi primarne zdravstvene zaštite. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program