Соколац

Састали се Чубриловић и Бјелица: Неопходна трећа трака пута преко Романије

  • Извор: СРНА
  • 25.10.2023. 14:29

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас да је трећа трака пута преко Романије неопходна и да би њена изградња требало да добије одређени приоритет.

Чубриловић је данас на Сокоцу разговарао са начелником општине Милованом Бјелицом о изради пројектне документације за трећу траку овог пута.

"Ево почело се са мртве тачке и вјерујем да ћемо то убрзо привести крају и довести се у позицију да можемо да приступимо радовима", изјавио је Чубриловић новинарима.

Земљотрес у Сарајеву:

Земљотрес у Сарајеву: "Кратко, али јако"

Он је изразио мишљење да постоје реални изгледи, о чему се и данас разговарало, те да се по завршетку израде пројекта ствара претпоставка да се може почети са извођењем радова на изградњи треће траке.

Чубриловић је захвалио Бјелици, који му је уручио "Златну плакету општине Соколац", највеће општинско признање које начелник може додијелити, за досадашњу сарадњу и подршку коју је имао Соколац.

"Сигурно да је наша обавеза да радимо и поштујемо оно што грађани желе и очекују од нас и тако ћемо се и убудуће понашати", нагласио је Чубриловић.

Ухапшена три службеника Пореске: Договарали мањи износ дуга у замјену за мито!

Ухапшена три службеника Пореске: Договарали мањи износ дуга у замјену за мито!

Бјелица је рекао да је Чубриловића упознао о политичкој, привредној и финансијској ситуацији у општини Соколац и да се у разговору посебно осврнуо не мрежу путева чија изградња је планирана.

"Обратио сам се захтјевом директору `Путева Републике Српске` да се уђе у израду пројектне документације за трећу траку преко Романије и упознао Чубриловића са током припреме за израду пројектне документације", навео је Бјелица.

Он је изразио наду да ће та документација бити доступна у наредном периоду.

"То је за нас веома битно. Многи су долазили и обећавали су трећу траку преко Романије и први пут смо кренули са мртве тачке да прво урадимо пројектну документацију за овај важан посао", истакао је Бјелица.

УКЦ Српске за АТВ о стању малољетника повријеђених у незгоди код Добоја

УКЦ Српске за АТВ о стању малољетника повријеђених у незгоди код Добоја

Он је навео да је након што је са свим плановима упознао Чубриловића, добио подршку Министарства и да су договорени наредни кораци за реализацију пројеката.

Бјелица је рекао да са Чубриловићем сарађује већ годинама, а посебно од почетка изградње града Српског Сарајева, данас Источног Сарајева, у вријеме када је садашњи министар био директор Дирекције за путеве Републике Српске.

Начелник општине Соколац је истакао да су од Чубриловића, он, општина и град имали значајну подршку и помоћ у реализацији битних пројеката неопходних за смјештај становништва које је изашло из Сарајева послије потисивања Дејтонског споразума у насељу Соколачке њиве, гдје је и Српско војничко гробље "Нови Зејтинлик".

Обрачун мачке и поскока у Бањалуци

Обрачун мачке и поскока у Бањалуци

Он је подсјетио на Чубриловићеву помоћ везану за израду путних комуникација у том дијелу насеља и паркинга код "Новог Зејтинлика", за шта су добијена потребна средства.

Бјелица је захвалио министру саобраћаја и веза Српске и за подршку у реализацији мањих пројекта, те посебно за помоћ Министарства при уређењу и асвалтирању круга соколачког Дома здравља "Др Љубомнир Ћеранић", што је веома битно за грађане који се лијече у овој установи примарне здравствене заштите. 

Пратите нас и путем Вибера