Uskoro prijem

U Trebinju potpisani ugovori o stipendiranju studenata

  • 24.04.2024. 15:17

U Gradskoj upravi Trebinje danas su potpisani ugovori o stipendiranju 45 uspješnih studenata, brucoša koji su srednjoškolsko obrazovanje završili kao đaci generacije i najbolje rangirani studenti na prijemnim ispitima na javnim visokoškolskim ustanovama na području grada.

Iznos za ove stipendije je oko 85.000 KM.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je danas ugovore o stipendiranju potpisalo deset uspješnih studenata, od kojih će prvih pet primati 300 KM mjesečno deset mjeseci, a pet studenata primaće po 250 KM.

On je naveo da će brucoši koji su srednjoškolsko obrazovanje završili kao đaci generacije primati 200 KM mjesečno, deset mjeseci, a za studente koji su upisali fakultete u Trebinju iznos stipendije je 150 KM.

"Ukupna sredstva koja Grad Trebinje planira da izdvoji ove godine za studente po raznim vidovima stipendija je oko 250.000 KM", rekao je Ćurić.

On je rekao da će uskoro biti organizovan prijem za studente iz Trebinja koji studiraju izvan grada, kojih je 90, a prošli su javni poziv za stipendiranje.

Student prve godine Poljoprivrednog fakulteta u Trebinju Tatjana Rosić zahvalila je Gradskoj upravi za stipendiju, istakavši da ona i njene kolege imaju u planu da ostanu u Trebinju.

Student prve godine Visoke škole za turizam i hotelijerstvo grada Trebinja Sara Novčić istakla je da joj stipendija znači kao podstrek za dalji rad.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: