Tanja Milinković

Velike šanse da Bijeljina dobije personalnog asistenta za osobe sa invaliditetom

  • Izvor: ATV
  • 31.01.2024. 11:23

Udruženje "Imbuls" radi dugi niz godina na zastupanju prava, prije svega žena sa invaliditetom, ali i svih ostalih osoba sa invaliditetom negledajući pol i rod.

Protekle godine od jula mjeseca aktivno udruženje radi na realizaciji inicijative pravo na personalnu asistenciju osoba sa invaliditetom na području grada Bijeljina.

"Inicijativom tražimo da se izmijeni odluka o proširenim pravima u sistemu socijalne zaštite i da se uvede pravo na personalnu asistenciju za osobe sa invaliditetom u Bijeljini", rekla je za ATV Tanja Milinković, izvršni direktor Udruženja žena sa invaliditetom “Impuls” iz Bijeljine.

"Subvencionisanje vrtića se stavlja u istu ravan sa infrastrukturnim projektima"

Milinkovića je istakla da personalni asistent podrazumijeva osobu koja je plaćena, koja pruža usluge osobama sa invaliditetom, u smislu da provodi sve one aktivnosti koja osoba usljed svoje invalidnosti ne može da obavlja te aktivnosti.

"Tu imamo od nekih osnovnih potreba, održavanje lične higijene do podrške u smislu kretanja, transfera sa stolice na ortopedsko pomagalo", rekla je Milinkovićeva.

Ona je istakla da su obećavajuće šanse da Bijeljina dobije asistenta jer na vanrednoj sjednici Grada uvedena stavka personalna asistencija u iznosu od 20.000 KM.

"Očekujemo da na Skupštini grada u narednom periodu bude usvojena od stane odbornika skupštine", rekla je Milinkovićeva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)