Тања Милинковић

Велике шансе да Бијељина добије персоналног асистента за особе са инвалидитетом

 • Извор: АТВ
 • 31.01.2024. 11:23

Удружење "Имбулс" ради дуги низ година на заступању права, прије свега жена са инвалидитетом, али и свих осталих особа са инвалидитетом негледајући пол и род.

Протекле године од јула мјесеца активно удружење ради на реализацији иницијативе право на персоналну асистенцију особа са инвалидитетом на подручју града Бијељина.

"Иницијативом тражимо да се измијени одлука о проширеним правима у систему социјалне заштите и да се уведе право на персоналну асистенцију за особе са инвалидитетом у Бијељини", рекла је за АТВ Тања Милинковић, извршни директор Удружења жена са инвалидитетом “Импулс” из Бијељине.

"Субвенционисање вртића се ставља у исту раван са инфраструктурним пројектима"

Милинковића је истакла да персонални асистент подразумијева особу која је плаћена, која пружа услуге особама са инвалидитетом, у смислу да проводи све оне активности која особа усљед своје инвалидности не може да обавља те активности.

"Ту имамо од неких основних потреба, одржавање личне хигијене до подршке у смислу кретања, трансфера са столице на ортопедско помагало", рекла је Милинковићева.

Она је истакла да су обећавајуће шансе да Бијељина добије асистента јер на ванредној сједници Града уведена ставка персонална асистенција у износу од 20.000 КМ.

"Очекујемо да на Скупштини града у наредном периоду буде усвојена од стане одборника скупштине", рекла је Милинковићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.