Тања Милинковић

Велике шансе да Бијељина добије персоналног асистента за особе са инвалидитетом

  • Извор: АТВ
  • 31.01.2024. 11:23

Удружење "Имбулс" ради дуги низ година на заступању права, прије свега жена са инвалидитетом, али и свих осталих особа са инвалидитетом негледајући пол и род.

Протекле године од јула мјесеца активно удружење ради на реализацији иницијативе право на персоналну асистенцију особа са инвалидитетом на подручју града Бијељина.

"Иницијативом тражимо да се измијени одлука о проширеним правима у систему социјалне заштите и да се уведе право на персоналну асистенцију за особе са инвалидитетом у Бијељини", рекла је за АТВ Тања Милинковић, извршни директор Удружења жена са инвалидитетом “Импулс” из Бијељине.

"Субвенционисање вртића се ставља у исту раван са инфраструктурним пројектима"

Милинковића је истакла да персонални асистент подразумијева особу која је плаћена, која пружа услуге особама са инвалидитетом, у смислу да проводи све оне активности која особа усљед своје инвалидности не може да обавља те активности.

"Ту имамо од неких основних потреба, одржавање личне хигијене до подршке у смислу кретања, трансфера са столице на ортопедско помагало", рекла је Милинковићева.

Она је истакла да су обећавајуће шансе да Бијељина добије асистента јер на ванредној сједници Града уведена ставка персонална асистенција у износу од 20.000 КМ.

"Очекујемо да на Скупштини града у наредном периоду буде усвојена од стане одборника скупштине", рекла је Милинковићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.