Advokat tvrdi: Srodnici uhapšenih zbog ubistva Danke mogu izbjeći kaznu

  • Izvor: Alo
  • 14.04.2024. 17:23

Bivši načelnik BIA i advokat Radiša Roskić izjavio je da članovi porodice zločinca koji učestvuju u prikrivanju zločina ne mogu da budu kažnjeni, ukoliko su saučesnici u sakrivanju tijela, međutim, to nije slučaj ukoliko su učestvovali u uništenju tijela.

I dalje traje potraga za tijelom Danke Ilić, ubijene djevojčice kod Banjskog polja.

Osumnjičeni za teško ubistvo Danke Ilić (2), Srđan Janković i Dejan Dragijević nalaze se u pritvoru. Dejan Dragijević, koji je, po sopstvenom priznanju, djevojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom, premjestio je njeno tijelo sa deponije na koju je prvobitno bilo bačeno.


Advokat otkrio kada će biti saslušana majka osumnjičenog za Dankino ubistvo

Advokat otkrio kada će biti saslušana majka osumnjičenog za Dankino ubistvo

Ubrzo pošto je Dejan uhapšen, policija je privela njegovog oca Radeta Dragijevića i brata Dalibora koji je na dan kada je trebao da bude saslušan u tužilaštvu preminuo u policijskoj stanici, usljed infarkta koji je imao, prenosi "Alo".

Govoreći o slučaju nestale i ubijene Danke Ilić (2) iz Bora, advokat Roskić objasnio je da srodnici ne moraju biti kažnjeni ukoliko su saučesnici u sakrivanju tijela, međutim, to nije slučaj ukoliko su učestvovali u uništenju tijela.

Kako je objasnio, gostujući na TV "Pink",  bivši načelnik BIA i advokat Radiša Roskić, otac Dejana Dragijevića uopšte ne mora da bude kažnjen. 

Iako se već danima u javnosti spekuliše da osumnjičeni za ovaj stravični zločin kriju nešto ili nekog, pa zato ćute o lokaciji tijela, Roskić smatra da postoji šansa da su zločinci bili i dobro edukovani.


Šta je rekao otac uhapšenog za ubistvo Danke nakon dolaska policije

Šta je rekao otac uhapšenog za ubistvo Danke nakon dolaska policije

"Prema odredbama iz člana 333 krivičnog zakonika Ustava 5 predviđeno je da se neće kazniti onaj ko pruži pomoć izvršiocu krivičnog djela poslije učinjenog djela, ukoliko mu je direktni srodnik, dakle otac, majka ili brat i sestra. Ukoliko bi se pronalaskom tijela pokazalo da je sa tijelom urađeno nešto gnusno, otvorilo bi se pitanje njihovog direktnog učešća u nekim drugim krivičnim djelima. Ne u ubistvu, ali ulazimo u saizvršilaštvo, gdje su kazne mnogo drugačije", izjavio je Roskić za "Pink".

Nadležne službe i dalje neumorno rade na pronalasku tijela.

Potraga za tijelom djevojčice Danke Ilić (2) iz Bora traje već danima, a u proteklim danima provjeravali su se svi šahtovi i rezervoari koji su aktivni ili neaktivni i prirodni i vještački sistemi za navodnjavanje jer su osumnjičeni za ubistvo Dejan Dragijević i Srđan Janković radili u JKP "Vodovod" i po prirodi posla dobro poznaju te sisteme.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.