Адвокат тврди: Сродници ухапшених због убиства Данке могу избјећи казну

  • Извор: Ало
  • 14.04.2024. 17:23

Бивши начелник БИА и адвокат Радиша Роскић изјавио је да чланови породице злочинца који учествују у прикривању злочина не могу да буду кажњени, уколико су саучесници у сакривању тијела, међутим, то није случај уколико су учествовали у уништењу тијела.

И даље траје потрага за тијелом Данке Илић, убијене дјевојчице код Бањског поља.

Осумњичени за тешко убиство Данке Илић (2), Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић налазе се у притвору. Дејан Драгијевић, који је, по сопственом признању, дјевојчицу задавио након што је ударена аутомобилом, премјестио је њено тијело са депоније на коју је првобитно било бачено.


Адвокат открио када ће бити саслушана мајка осумњиченог за Данкино убиство

Адвокат открио када ће бити саслушана мајка осумњиченог за Данкино убиство

Убрзо пошто је Дејан ухапшен, полиција је привела његовог оца Радета Драгијевића и брата Далибора који је на дан када је требао да буде саслушан у тужилаштву преминуо у полицијској станици, усљед инфаркта који је имао, преноси "Ало".

Говорећи о случају нестале и убијене Данке Илић (2) из Бора, адвокат Роскић објаснио је да сродници не морају бити кажњени уколико су саучесници у сакривању тијела, међутим, то није случај уколико су учествовали у уништењу тијела.

Како је објаснио, гостујући на ТВ "Пинк",  бивши начелник БИА и адвокат Радиша Роскић, отац Дејана Драгијевића уопште не мора да буде кажњен. 

Иако се већ данима у јавности спекулише да осумњичени за овај стравични злочин крију нешто или неког, па зато ћуте о локацији тијела, Роскић сматра да постоји шанса да су злочинци били и добро едуковани.


Шта је рекао отац ухапшеног за убиство Данке након доласка полиције

Шта је рекао отац ухапшеног за убиство Данке након доласка полиције

"Према одредбама из члана 333 кривичног законика Устава 5 предвиђено је да се неће казнити онај ко пружи помоћ извршиоцу кривичног дјела послије учињеног дјела, уколико му је директни сродник, дакле отац, мајка или брат и сестра. Уколико би се проналаском тијела показало да је са тијелом урађено нешто гнусно, отворило би се питање њиховог директног учешћа у неким другим кривичним дјелима. Не у убиству, али улазимо у саизвршилаштво, гдје су казне много другачије", изјавио је Роскић за "Пинк".

Надлежне службе и даље неуморно раде на проналаску тијела.

Потрага за тијелом дјевојчице Данке Илић (2) из Бора траје већ данима, а у протеклим данима провјеравали су се сви шахтови и резервоари који су активни или неактивни и природни и вјештачки системи за наводњавање јер су осумњичени за убиство Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић радили у ЈКП "Водовод" и по природи посла добро познају те системе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм