MUP KS

Alžirac uhapšen u policijskoj akciji u Blažuju

  • Izvor: ATV
  • 08.02.2024. 09:07

Alžirac inicijala A.J. (26) uhapšen je tokom policijske akcije u migrantskom centru Blažuj, kazali su jutros u MUP-u Kantona Sarajevo.

Navedeni je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Kod njega je pronađena jedna PVC kesa sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

„Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo tokom noći su proveli operativnu akciju 'Blažuj III', gdje su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i uz naredbu Opštinskog suda u Sarajevu izvršili pretres Privremenog prihvatnog centra 'Blažuj', u ulici Kamenolom, opština Ilidža“, saopšteno je iz MUP-a KS.

Prilikom pretresa objekta pronađena je torbica u kojoj se nalazilo 38 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Takođe, pronađeni su i oduzeti predmeti (drvene palice i sl.) koji mogu ugroziti sigurnost korisnika i radnika Centra, i biti iskorišteni za nanošenje tjelesnih povreda.

Akcija je izvedena s ciljem pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji mogu poslužiti za ugrožavanje bezbjednosti korisnika i radnika Centra ili potiču iz izvršenja krivičnog djela. Pretresom je obuhvaćeno ukupno 496 osoba.


(Foto: MUP KS)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: