Uhapšen ubica

Baku nožem izbo 24 puta: Rasvijetljeno stravično ubistvo u Modriči

  • Izvor: ATV
  • 24.10.2023. 19:05

Koristoljublje je motiv zvog kojeg je 18-godišnji Amir Hasanbašić ubio svoju baku Mensuru. U njenu kuću u ulici Cara Lazara 45 u centru Modriče nasilno je ušao. Nakon premetačine starici je nanio 24 uboda nožem u predjelu grudnog koša ruku i nogu.

"Oni su utvrdili da su ulazna vrata nasilno otvorena najvjerovatnije nogom gdje smo mi našli fragment patike đona na izlaznim vratima i gdje je izvršena djelimična premetačina stvari", kaže Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.

Nakon krvavog pohoda, popio je deset tableta za smirenje, i za vrijeme saslušanja o ubistvu, koje je sam prijavio, bio hladnokrvan i bez emocija.

Dan i noć policija je stezala obruč. U njegovom prisustvu pretresali su kuće i auto, a kada je vidio da su na tragu, sve je priznao. 

"U toku pretesa su pronađeni određeni odjevni predmeti u kući koju koristi rođak od ubijene, A.H, jedna jakna i patike i još neki odjevni predmeti koji su prije prijave u veš mašini oprani", dodaje Radinković.

Pronađeni su nož, rukavice, kao i ruksak sa krvavom majicom.

Uz dokaze kasno sinoć Amir je sproveden u Tužilaštvo. Dvojica sa njim uhašenih, pušteni su na slobodu. 

Kako je istragom utvrđeno, nisu dovedni u vezi sa izvršenjem krivičnog djela, jer ih je osumnjičeni za ubistvo kontaktirao tek nakon što ga je počinio“. 

Za osumnjičenog će tužilac zatražiti pritvor. Naložio je i obdukciju tijela stradale.  

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: