Ухапшен убица

Баку ножем избо 24 пута: Расвијетљено стравично убиство у Модричи

  • Извор: АТВ
  • 24.10.2023. 19:05

Користољубље је мотив звог којег је 18-годишњи Амир Хасанбашић убио своју баку Менсуру. У њену кућу у улици Цара Лазара 45 у центру Модриче насилно је ушао. Након преметачине старици је нанио 24 убода ножем у предјелу грудног коша руку и ногу.

"Они су утврдили да су улазна врата насилно отворена највјероватније ногом гдје смо ми нашли фрагмент патике ђона на излазним вратима и гдје је извршена дјелимична преметачина ствари", каже Слободан Радинковић, начелник ПУ Добој.

Након крвавог похода, попио је десет таблета за смирење, и за вријеме саслушања о убиству, које је сам пријавио, био хладнокрван и без емоција.

Дан и ноћ полиција је стезала обруч. У његовом присуству претресали су куће и ауто, а када је видио да су на трагу, све је признао. 

"У току претеса су пронађени одређени одјевни предмети у кући коју користи рођак од убијене, А.Х, једна јакна и патике и још неки одјевни предмети који су прије пријаве у веш машини опрани", додаје Радинковић.

Пронађени су нож, рукавице, као и руксак са крвавом мајицом.

Уз доказе касно синоћ Амир је спроведен у Тужилаштво. Двојица са њим ухашених, пуштени су на слободу. 

Како је истрагом утврђено, нису доведни у вези са извршењем кривичног дјела, јер их је осумњичени за убиство контактирао тек након што га је починио“. 

За осумњиченог ће тужилац затражити притвор. Наложио је и обдукцију тијела страдале.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм