Određen pritvor napadaču

Doboj: Pretukao očuha na krsnoj slavi, slomio mu nos

  • Izvor: Glas Srpske
  • 11.01.2024. 12:44

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor S. M. (26) iz Petrova zbog sumnje da je na proslavi krsne slavi udario očuha P. B. šakom u lice, a zatim ga pretukao te mu slomio nos, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno na stranici dobojskog Okružnog tužilaštva, pomenuti je osumnjičen za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, a za to djelo je ranije već i osuđivan.

Tužilaštvo tereti S.M. da je očuha napao i pretukao 3. januara oko 18 časova u Petrovu. Kako se navodi u saopštenju sve je počelo na slavi kada je osumnjičeni očuha udario pesnicom u lice.

-  Kada su došli kući, nakon kraće verbalne prepirke S. M. je  oštećenog P.B.,  udario zatvorenom šakom u predjelu čela, usljed čega je pao na pod. Potom mu je zadao još nekoliko udaraca rukama i nogama u predjelu glave i tijela. Tom prilikom je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede u vidu preloma obe nosne kosti - stoji u saopštenju.

Naglasili su da je tužilaštvo pritvaranje osumnjičenog tražilo zbog težine krivičnog djela i zbog bojazni da će ga ponoviti.

- Radi se o licu koji je osuđivano za isto krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dvije do 10 godina, odnosno može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža. Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Doboju prihvatio ga je kao osnovan i odredio pritvor osumnjičenom S.M. u trajanju od mjesec dana zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela- navode iz Tužilaštva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: